שניים באחד: עגבניות ממולאות וירקות צלויים ביחד
מתכון מיוחד לכל מי שאוהב ריבוי משימות: התבניות הדקות החדשות, בגודל אוניברסלי, מושלמות לבישול מתכון אחד עם שתי גרסאות. הפרדת המגשים מבטיחה שהנוזלים לא יתערבבו וכך כל מנה תשמור על טעמה. למשל, אפשר להכין עגבניות ממולאות במגש אחד וירקות צלויים במגש השני. כך תוכלו להנות מתוצאה מושלמת כפולה עם המרכיב המיוחד: תבניות דקות בגודל אוניברסלי.

עגבניות ממולאות עם עדשים, בורגול וגבינת עיזים
מרכיבים | לשתי מנות
צלחת בינונית עמידה בתנור
מילוי:
38 גרם עדשים ירוקות
38 גרם בורגול
1/2 בצלצל שאלוט
10 גרם חמאה
150 מ"ל ציר ירקות
50 גרם גבינת עזים או גבינת שמנת
כף וחצי של פטרוזיליה קצוצה
מלח ים
פלפל, טחון טרי
סוכר
עגבניות:
4 עגבניות
מלח ים
פלפל, טחון טרי
בנוסף:
1 כף שמן זית לצלחת
הכנה
1.
השרו את העדשים במים קרים לריכוך במשך כ-60 דקות. סננו את המים. הכניסו את הבורגול למסננת ושטפו מעט.
2.
קלפו וקצצו דק את בצלצל השאלוט. טגנו קלות את החמאה ואת השאלוט הקצוץ בסיר קטן.
3.
הוסיפו את העדשים והבורגול, כסו במכסה וטגנו קלות. הוסיפו את ציר הירקות ובשלו. בחשו תוך כדי בישול..
4.
הניחו לאדים להתפזר מעט מהעדשים ומהבורגול, הוסיפו את גבינת העיזים וערבבו. הוסיפו את הפטרוזיליה ותבלו את המלית בנדיבות עם מלח, פלפל וסוכר.
5.
שטפו את העגבניות. חתכו את ראש העגבניות וקצצו. הוציאו בזהירות את בשר העגבניות בעזרת כפית. תבלו את פנים העגבניות ומלאו אותן בתערובת העדשים, הבורגול והגבינה.
6.
מזגו את שמן הזית לכלי העמיד לתנור. הוסיפו לכלי את העגבניות הקצוצות ואת העגבניות הממולאות, ואפו לפי ההוראות. .
הגדרת התנור
חימום עליון/תחתון 210°C
זמן אפיה: 25-30 דקות
ירקות צלויים ברוטב בלסמי
מרכיבים | לשתי מנות
צלחת בינונית עמידה בתנור
ירקות:
100 גרם בטטות
1/2 תפוח אדמה
1 גזר
1/2 לפת
200 גרם דלעת, למשל מסוג הוקאידו
1 כף שמן זית
מלח
לרוטב:
1/2 בצל
1/2 שן שום
1 כף שמן זית
שתי כפות וחצי של חומץ בלסמי לבן
כפית וחצי של דבש
50 מ"ל שמנת מתוקה
3 עלי מרווה קצוצים דק
מלח
פלפל, טחון טרי
הכנה
1.
שטפו וקלפו את הירקות, וחתכו אותם לפרוסות דקות מאוד. פרסו על כלי עמיד בתנור, זלפו שמן זית, הוסיפו מלח ואפו לפי ההוראות..
2.
לרוטב, קצצו את הבצל והשום לקוביות קטנות מאוד. טגנו את הבצל קלות בשתי כפות שמן זית. תבלו לפי הטעם בחומץ בלסמי, דבש, שמנת, מרווה ותבלינים. הניחו להתבשל במשך 2 דקות. הוסיפו את השום בסוף הבישול.
3.
שפכו את הרוטב על הירקות הצלויים והגישו מייד.
הגדרת התנור
חימום עליון/תחתון, 210°C
זמן אפיה: 25-30 דקות

טיפ
הודות לגודל הקומפקטי של התבניות ניתן לנקות אותן בקלות בכיור קטן או במדיח כלים - וניתן לאחסן אותן במקרר לפני ההכנה ואחריה.

תוצאות טובות יותר בכל מתכון.
כשמדובר באפיה, תכונות חכמות מביאות תוצאות טובות עוד יותר בכל מתכון. גלו כעת את מגוון התכונות הרחב במגוון התנורים האינטגרליים הבנויים שלנו, והשיגו אפיה מושלמת.