קינוח כוסות אוורירי וטעים במיוחד המורכב מעוגת לייקך, קרם וניל ופירות העונה. קינוח מושלם, שמתאים בדיוק לחג השבועות הקרב אלינו.
מתכון לכלי בקוטר של 18 ס"מ ובגובה של 5 ס"מ.
רשימת חומרים ללייקך:
4 ביצים במידה L
100 גרם סוכר (½ כוס)
1 כפית תמצית וניל איכותית
105 גרם קמח רגיל (¾ כוס)
½ כפית אבקת אפייה
ראש כפית מלח
1 כף שמן קנולה
רשימת חומרים לקרם וניל:
600 מ"ל חלב (½ 2 כוסות)
625 מ"ל שמנת מתוקה (½ 2 מיכלים)
2 כפות סוכר
200 גרם אינסטנט פודינג וניל (½ 2 שקיות)
פירות:
2 סלסלות תותים טריים
1 סלסלת פטל טרי
1 סלסלת דובדבנים טריים
1 אננס טרי חתוך לקוביות
ניתן לגוון את הפירות בהתאם לטעם האישי ולעונה
אופן הכנה:
מכינים את עוגת הלייקך: מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומרפדים תבנית תנור ביתית בנייר אפייה. מקציפים במיקסר עם בלון הקצפה את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל למשך כ-7 דקות במהירות בינונית עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר.
מקפלים לתוך הקצף בעזרת מרית את הקמח, אבקת האפייה והמלח ולבסוף גם את השמן. יוצקים לתבנית ומחליקים בעזרת מרית את החלק העליון. אופים כ-7 דקות עד להזהבה ומצוננים היטב.
מכינים את קרם הווניל: מקציפים במהירות בינונית את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג וניל עד שמתקבלת קרם וניל, מעבירים את הקרם לשק זילוף.
מרכיבים את המנה: "קורעים" את עוגת הלייקך ומניחים את הקרעים בתחתית כלי הגשה. מזלפים את הקרם וניל לתוך קערת הטרייפל, ומחליקים מלמעלה.
מפזרים את הפירות החתוכים מעל קרם הווניל ומגישים קר.
חג שבועות שמח וטעים עם המתכונים של מיקי שמו והמיקסרים של בוש!
מיקי שמו הפעיל את המיקסר והכין במיוחד בשבילכם טנא מלא במתכונים מושלמים לחג טעים ומלא במחמאות. מבחר עוגות גבינה, קינוחים אישיים, פוקצ'ות ועוד.
חג שבועות שמח!
בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM
הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.
ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.