מתכון של טארט חמצמץ שמתאים ל 6-8 אנשים, מבוסס על מרכיבים חמצמצים. קלתית פרמזן עם קרם מסקרפונה לימוני, עגבניות שרי, חומץ בלסמי וג'לי פטל.
המנה הזו נולדה בעקבות טיול בדרום איטליה בפוזיטנו- גולת הכותרת שלהם מעבר לנופים זה הלימונים הגדולים שנראים כמו פומלות. הכל פרשי. מפה עלה לי הרעיון לשלב מסקרפונה, איטליה, לימונים – ושבועות.
את הטארט מכינים בתחתית בלי מדרכה, בלי שוליים. וכדי לפשט יותר את התהליך - הרכבה בפריסטייל. נטיפים בכמה גדלים וביניהם עגבניות בכמה צבעים.
מיקי שמו, שף קונדיטור
רשימת חומרים לקלתית (בצק):
80 גרם חמאה
50 גרם פרמז'ן מגורד דק
50 גרם (1/2 כוס) אבקת שקדים
50 גרם (1/3 כוס) קמח
קורט מלח
קורט פלפל שחור
1 חלמון
גרידה מרבע לימון
רשימת חומרים לג'לי פטל אדום:
200 גרם מחית פטל
2 כפות סוכר
5 גרם אבקת פקטין
3 כפות מים
1 כף מיץ לימון
רשימת חומרים לקרם מסקרפונה לימוני:
60 מ"ל (1/4 מיכל) שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
גרידה מחצי לימון
כף אחת מיץ לימון
קורט מלח
175 גרם גבינת מסקרפונה
להרכבה:
1 כפית חומץ בלסמי מצומצם
5-6 עגבניות שרי בצבעים שונים
חופן עלי רוקט
אופן הכנה:
מכינים את הקלתית:
במיקסר עם "בוחש גיטרה" מערבלים את כל המרכיבים למעט החלמון- עד תערובת פירורית.
מוסיפים חלמון ומערבלים עד לאחידות.
מרדדים לעובי 1/2 ס"מ לקוטר 18-20 ס"מ, מקררים.
מחממים תנור לחום 150 מעלות.
אופים כ- 20 דקות עד להזהבה.
מכינים את הג'לי פטל:
מערבבים 3 כפות מים עם אבקת ג'לטין.
מחממים את מחית הפטל (אין צורך להביא לרתיחה), מסירים מן האש, מוסיפים ג'לטין ומיץ לימון.
מעבירים לקערה/ קופסא ומקררים.
מכינים את הקרם מסקרפונה הלימוני:
מחממים שמנת מתוקה, סוכר ומלח (עד שנמסים), מוזגים לקערה עם הגבינת מסקרפונה ומבלנדרים יחד עם המיץ לימון, לבסוף מוסיפים את הגרידת לימון ומקררים.
מרכיבים:
מעבירים את הקרם מסקרפונה הלימוני לשק זילוף.
מזלפים במספר נקודות בקוטר 3 ס"מ על גבי הקלתית האפויה בצורה חופשית ובמרווחים.
חותכים קוביות מהג'לי פטל ומפזרים ביניהם.
מעטרים בעגבניות שרי חצויות, עלי רוקט ובחומץ בלסמי מצומצם.
בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM
הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.
ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.