מתכון של טארט חמצמץ שמתאים ל 6-8 אנשים, מבוסס על מרכיבים חמצמצים. קלתית פרמזן עם קרם מסקרפונה לימוני, עגבניות שרי, חומץ בלסמי וג'לי פטל.
המנה הזו נולדה בעקבות טיול בדרום איטליה בפוזיטנו- גולת הכותרת שלהם מעבר לנופים זה הלימונים הגדולים שנראים כמו פומלות. הכל פרשי. מפה עלה לי הרעיון לשלב מסקרפונה, איטליה, לימונים – ושבועות.
את הטארט מכינים בתחתית בלי מדרכה, בלי שוליים. וכדי לפשט יותר את התהליך - הרכבה בפריסטייל. נטיפים בכמה גדלים וביניהם עגבניות בכמה צבעים.

מיקי שמו, שף קונדיטור

טארט פוזיטנו

רשימת חומרים לקלתית (בצק):
80 גרם חמאה
50 גרם פרמז'ן מגורד דק
50 גרם (1/2 כוס) אבקת שקדים
50 גרם (1/3 כוס) קמח
קורט מלח
קורט פלפל שחור
1 חלמון
גרידה מרבע לימון

רשימת חומרים לג'לי פטל אדום:
200 גרם מחית פטל
2 כפות סוכר
5 גרם אבקת פקטין
3 כפות מים
1 כף מיץ לימון

רשימת חומרים לקרם מסקרפונה לימוני:
60 מ"ל (1/4 מיכל) שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
גרידה מחצי לימון
כף אחת מיץ לימון
קורט מלח
175 גרם גבינת מסקרפונה

להרכבה:
1 כפית חומץ בלסמי מצומצם
5-6 עגבניות שרי בצבעים שונים
חופן עלי רוקט

המנה הזו נולדה בעקבות טיול בדרום איטליה בפוזיטנו

אופן הכנה:
מכינים את הקלתית:
במיקסר עם "בוחש גיטרה" מערבלים את כל המרכיבים למעט החלמון- עד תערובת פירורית.
מוסיפים חלמון ומערבלים עד לאחידות.
מרדדים לעובי 1/2 ס"מ לקוטר 18-20 ס"מ, מקררים.
מחממים תנור לחום 150 מעלות.
אופים כ- 20 דקות עד להזהבה.

מכינים את הג'לי פטל:
מערבבים 3 כפות מים עם אבקת ג'לטין.
מחממים את מחית הפטל (אין צורך להביא לרתיחה), מסירים מן האש, מוסיפים ג'לטין ומיץ לימון.
מעבירים לקערה/ קופסא ומקררים.

מכינים את הקרם מסקרפונה הלימוני:
מחממים שמנת מתוקה, סוכר ומלח (עד שנמסים), מוזגים לקערה עם הגבינת מסקרפונה ומבלנדרים יחד עם המיץ לימון, לבסוף מוסיפים את הגרידת לימון ומקררים.

מרכיבים:
מעבירים את הקרם מסקרפונה הלימוני לשק זילוף.
מזלפים במספר נקודות בקוטר 3 ס"מ על גבי הקלתית האפויה בצורה חופשית ובמרווחים.
חותכים קוביות מהג'לי פטל ומפזרים ביניהם.
מעטרים בעגבניות שרי חצויות, עלי רוקט ובחומץ בלסמי מצומצם.

בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM

בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM

הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.
ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.