חטיף מלוח פיקנטי עם תבלינים מקפיצים שעשוי מקמח חומוס וקמח שקדים ובשמרים טבעיים המקנים לו את הטעם הגבינתי.
נשנוש לחג שמתאים גם למי שאסור לו לאכול גבינה, שמרי הבירה נותנים את הטעם הגבינתי.
אצלנו בבית בשבועות בד"כ מכינים דברים פשוטים שלא מצריכים הרבה מרכיבים, לא היתה חמאה אז אמא שלי היתה מכינה את החטיף הזה. חטיף ביתי עם כל התבלינים שאני מערבב קודם כל במעבד כדי שלא יהיה מנוקד – אח״כ מוסיף את שמן הזית עם קצת מהמים ובסוף את יתר המים כדי לסגור את המתכון.

מיקי שמו, שף קונדיטור

טרוק פיקנטי בטעם גבינה

רשימת חומרים:
220 גרם (2 כוסות) קמח חומוס
220 גרם (2 כוסות) שקדים טחונים
20 גרם (2 כפות) שמרי בירה
20 גרם .(2 כפות) מלח
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית צ׳ילי יבש
2 כפות תימין מיובש
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
160 מ"ל מים קרים

חטיף טבעוני

אופן הכנה:
מתאים ל- 50 עוגיות
מחממים תנור לחום 160 מעלות עם טורבו.
במעבד מזון מעבדים את הקמח תירס יחד עם השקדים הטחונים, השמרי בירה וכל התבלינים.
מוסיפים את השמן זית, יחד עם 3 כפות מים ומערבבים, בהדרגה מוסיפים את המים הנוספים.
מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים כל חצי בצק בין שתי ניירות אפייה להכי דק שאפשר חותכים לריבועים בגודל 4 על 4 ס"מ או משולשים ואופים למשך כ- 20 דקות עד להזהבה קלה.

בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM

בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM

הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.
ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.