מאפה אישי מלוח בצורת שבלול. מורכב מגבינות, בצלים ואגוזי מלך. מאפה במילוי כרישה, בצל, פטה, גאודה ואגוזי מלך.

זה מאפה עם הרבה סוגי בצלים ואני מוסיף גבינות כדי להוסיף למנה עניין, ואגוזי מלך כדי לתת לה קראנצ׳יות. הבצק הוא לחמי – מאוד דומה ללחם רחוב, פלוט, והרעיון הוא לעשות מאפה שונה בנראות . אצלנו בשבועות לחם זה חלק מהעניין – וזה לחם ממולא אישי. הבת שלי דנה אוהבת מאוד את המאפה הזה ולאחרונה התחילה להכין אותו בעצמה.

מיקי שמו, שף קונדיטור

אוניון סינרול

רשימת חומרים לבצק:
1/2 ק"ג קמח לחם
10 גרם (1/2 כף) מלח
1/4 קובייה/ 1/4 שקית שמרים טריים
360 מ"ל (1/2 1 כוסות) מים
27 מ"ל שמן זית

רשימת חומרי למלית:
2 יחידות כרישה פרוסות דק
1 בצל יבש
45 מ"ל (3 כפות) שמן זית
25 גרם חמאה
60 מ"ל (1/4 כוס) יין לבן (אופציה, לא חובה)
100 גרם גבינת גאודה מגורדת
חצי קובייה גבינת פטה מפוררת
50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך שבורים גס

במעבד מזון קוצצים את הבצל היבש לקוביות

אופן הכנה:

מכינים את הבצק:
במיקסר לשים את כל החומרים יחד למשך כ- 9 דקות (6 דקות במהירות נמוכה ו- 3 דקות במהירות בינונית) עד לקבלת בצק.
מורחים שמן זית על גבי נייר אפייה, מניחים ומכסים לתפיחה של שעה.

מכינים את המלית:
במעבד מזון קוצצים את הבצל היבש לקוביות.
בסיר מחממים שמן זית וחמאה, מבשלים את הכרישה והבצל עד שמתרככים, מוסיפים את הגבינות ומצננים.

אופן הרכבה:
מחממים תנור לחום 180 מעלות.
מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ, מורחים את המלית ומוסיפים אגוזי מלך.
מגלגלים לגלילה אחת- לרולדה.
פורסים ליחידות בעובי 2 ס"מ (מתקבלים כ- 12 יחידות), מתפיחים חצי שעה.
אופים כ- 20 דקות עד קבלת גוון זהוב, מגישים לצד סלט ירוק.

מעבד מזון של בוש עם בלילה בתוך, ועוגות ומאפים ליד

MultiTalent – מעבד המזון החכם של בוש

מעבד המזון MultiTalent של בוש מסדרת MC8 הוא לא רק חכם. הוא גם חזק, עם מנוע עוצמתי של עד 1250W, קערה ענקית של 3.9 ליטר ומגוון אביזרים עצום לחיתוך קוביות, לקיצוץ סלטים, להקציף, לפרוס, לטחון, ללוש, לערבב ועוד מגוון יתרונות שיעשו לכם חיים קלים במטבח וישיגו עבורכם תוצאות מושלמות בכל מנה.