מתכון ל-5 עד 7 כוסות בנפח של 250 מ"ל כל אחת
רשימת חומרים לביסקוויט:
4 ביצים במידה L
100 גרם סוכר (½ כוס)
½ כפית מלח
1 כף שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל איכותית
105 גרם קמח רגיל (¾ כוס)
½ כפית אבקת אפייה
לגלידה:
מיכל גלידת וניל
להרטבת הביסקוויט:
3-4 כוסות אספרסו ארוך
להגשה:
אבקת קקאו
אופן הכנה:
מכינים את הביסקוויט: מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומרפדים תבנית תנור ביתית בנייר אפייה. מקציפים במיקסר עם בלון הקצפה את הביצים, הסוכר והמלח למשך כ-7 דקות במהירות בינונית עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר.
מנמיכים את מהירות המיקסר. מקפלים לתוך הקצף את השמן ואת תמצית הוניל. מערבבים היטב את הקמח עם אבקת האפיה ואז מקפלים את התערובת לתוך הקצף.
יוצקים לתבנית ומחליקים בעזרת מרית את החלק העליון. אופים כ-7 דקות עד להזהבה.
מצננים היטב וקורצים עיגולים בקוטר הכוס.
מרכיבים ומגישים: מניחים בתחתית כל כוס עיגול ביסקוויט ומרטיבים אותו באספרסו בעזרת מברשת. מניחים מעליו כף-שתיים של גלידת וניל ומיישרים.
חוזרים על פעולות אלו עוד פעמיים.
מפזרים מעל מעט אבקת קקאו. שומרים בהקפאה עד להגשה.
חג שבועות שמח וטעים עם המתכונים של מיקי שמו והמיקסרים של בוש!
מיקי שמו הפעיל את המיקסר והכין במיוחד בשבילכם טנא מלא במתכונים מושלמים לחג טעים ומלא במחמאות. מבחר עוגות גבינה, קינוחים אישיים, פוקצ'ות ועוד.
חג שבועות שמח!
בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM
הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.
ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.