פוקצ'ה היא מאפה רך עם טעם עשיר ויתרונו הגדול הוא אפשרויות המשחק והגיוון האינסופיות של ציפויים או מילויים שונים. כך ניתן להכין ממתכון בצק בסיסי אחד מגוון רב של מאפים שונים.
מתכון ל-7 פוקצ'ות
חומרים לבצק:
1 ק"ג קמח לחם
550-600 מ"ל מים (¼ 2 – ½ 2 כוסות)
20 גרם (1 כף) שמרים טריים
20 גרם (1 כף) מלח
30 מ"ל (3 כפות) שמן זית
מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה לשים במשך 3 דק' במהירות איטית את הקמח והמים (מתחילים ב 550 מ"ל (¼ 2 כוסות) ובמידת הצורך מוסיפים את יתרה.
מוסיפים את השמרים וממשיכים ללוש עוד 5 דק' במהירות בינונית. מוסיפים מלח ושמן זית ולשים עוד 2 דק' עד קבלת בצק חלק ואחיד- מעט דביק. מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים שעה.
מחממים תנור ל-230 מעלות
מחלקים את הבצק ל-7 יחידות. מכל יחידה יוצרים מלבן בצק במידות 25/7 ס"מ וממשיכים בהתאם לציפוי או מילוי הרצוי
טיפ של מיקי: חשוב לתת לבצק לתפוח בגמר הלישה בקערה שלו כשעה אחת. כך הוא מפתח את טעמיו ונהיה נוח לעבודה.
פוקצ'ה קלאסית בציפוי תערובת דגנים, מלח גס ושמן זית:
מפזרים מעל כל מלבן בצק מעט מתערובת הדגנים והגרעינים ומעט מלח גס. מתפיחים כחצי שעה ואופים ב-230 מעלות כ8-9 דקות, עד השחמה קלה. מורחים מעט שמן זית ומגישים
פוקצ'ה פיצה:
חומרים לציפוי: רוטב פיצה, גבינה מגורדת, עלי בזיליקום, פרוסות זיתים או תוספות אחרות לפי הטעם.
מורחים על כל מלבן בצק מעט רוטב פיצה ומפזרים את התוספות לפי הטעם. מתפיחים כחצי שעה ואופים ב-230 מעלות כ8-9 דקות, עד השחמה קלה.
פלוט במילוי תרד וגבינות:
חומרים למילוי:
500 גרם עלי תרד קצוצים גס
250 גרם (1 גביע) גבינה כחושה לאפייה (טוב טעם או טבורוג) מפוררת
125 גרם (½ גביע) גבינה לבנה 5%
125 (גרם קובייה) גבינת פטה 5% מפוררת
מעט מלח
מעט פלפל שחור
מכינים את המילוי: מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה
מכינים את הפלוט: מרדדים מעט כל מלבן בעזרת מערוך. מניחים את המלית בעזרת כף במרכז המלבן המרודד וסוגרים אותו לצורת גליל. יוצרים 2-3 חתכים קטנים בחלק העליון של הפלוט.
מתפיחים כחצי שעה ואופים ב-230 מעלות כ-12 דקות, עד להשחמה קלה. מורחים מעט שמן זית ומגישים.
צילום: אבישג שאר יישוב
חג שבועות שמח וטעים עם המתכונים של מיקי שמו והמיקסרים של בוש!
מיקי שמו הפעיל את המיקסר והכין במיוחד בשבילכם טנא מלא במתכונים מושלמים לחג טעים ומלא במחמאות. מבחר עוגות גבינה, קינוחים אישיים, פוקצ'ות ועוד.
חג שבועות שמח!
בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM
הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.
ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.