קינוח אישי מנצח שקשה לעמוד בפניו המשלב איטריות קדאיף, גבינת עיזים ושוקולד מריר.
סבתא שלי מתילדה היתה מכינה בכל שבועות כנאפה עם גבינה ערבית. היא היתה שמה הכל בתבנית אלומיניום ומסובבת על הגז. אז אצלי שבועות תמיד לוקח אותי לאטריות קדאיף , אליהם הוספתי גנאש במרירות עוצמתית וגבינת עיזים – מתחבר לגבינה של הכנאפה. אם הגבינה עובדת עם סירופ סוכר בכנאפה, למה שלא תעבוד עם השוקולד המריר? שילוב מטורף. מרירות חמיצות ומתיקות.

מיקי שמו, שף קונדיטור

טארטלט גבינה ושוקולד מריר

רשימת חומרים לקלתית:
250 גרם אטריות קדאיף
100 גרם חמאה מומסת
1 כף אבקת סוכר
1 כף קקאו

רשימת חומרים לקרם שוקולד מריר:
375 מ"ל (1/2 1 מיכלים) שמנת מתוקה
400 גרם שוקולד מריר 70%
100 גרם גבינת עזים למריחה או 10 מטבעות גבינת פרומעז.
טבעות אפייה/ תבנית שקעים קוטר 6 ס"מ

מניחים במרכז כל קלתית מטבע גבינת עיזים

אופן הכנה:
מכינים את הקלתית: מערבבים איטריות קדאיף, חמאה מומסת, קקאו ואבקת סוכר- עד לקבלת תערובת אחידה.
מחממים תנור לחום 170 מעלות.
מניחים מן התערובת בטבעות אפייה/ תבנית שקעים קוטר 6 ס"מ, מיישרים ואופים כ- 20 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
מצננים ומאחסנים בכלי אטום (בגלל הלחות)

מכינים את הקרם שוקולד מריר:
מרתיחים שמנת מתוקה, מוזגים לכלי הצר של המוט בלנדר שבתוכו 400 גרם שוקולד מריר, מבלנדרים עד לאחידות, מעבירים לקערה מניילנים ומקררים להתייצבות.

הרכבה:
מניחים במרכז כל קלתית מטבע גבינת עיזים, בעזרת כף גלידה/ כף אוכל מניחים סקופ/ קאנל על גבי הקלתית ומעטרים בחתיכת שוקולד מריר דק ומעט פולי קקאו גרוסים המדגישים את טעמה המריר של המנה.