לכבוד חג השבועות או אפילו סתם ביום חול, מיקי שמו מציע לכם מתכון לעוגת גבינה אפויה בקלי קלות, עוגת שמרים עם מלית גבינה מפנקת וגם עוגת גבינה ושוקולד ללא ג'לטין.
עוגת גבינה אפויה ביתית וקראמבלס
גם לעצלנים מגיע פינוק בחג השבועות - רק לערבב, להעביר לתבנית ולאפות. בצק חמאה פריך, מלית גבינה ופירורים פריכים זהובים מלמעלה.
מתכון לתבנית מלבנית בגודל 25/35 ס"מ
חומרים לתחתית בצק פריך:
100 גרם חמאה רכה
¼ כוס סוכר (50 גרם)
1 חלמון
1 כף מים קרים
½ 1 כוסות קמח תופח (210 גרם)
חומרים למלית גבינה:
1 ק"ג גבינה לבנה 5%
1 כוס סוכר (200 גרם)
4 ביצים XL
1 שקית אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
קליפה מגוררת מ- ½ לימון
¼ כפית תמצית וניל
חומרים לקראמבלס:
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
½ כוס סוכר חום בהיר (100 גרם)
1 כוס קמח תופח (140 גרם)
1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
אופן הכנה:
מכינים את הבסיס: מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות עד לקבלת קרם חלק, מוסיפים חלמון וכף מים ומערבלים כחצי דקה, מוסיפים קמח תופח ומערבלים רק עד שנוצרים פירורים.
מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 25/35 ס"מ, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומחממים תנור ל-155 מעלות.
מכינים את המלית: טורפים את כל החומרים במטרפה ידנית עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה, יוצקים על הבסיס.
מכינים את הקראמבלס ואופים: מערבבים קמח סוכר חום וסוכר וניל, מוסיפים את קוביות החמאה הקרה עד קבלת תערובת פירורית שאותה מפזרים על מלית הגבינה. אופים ביחד
.אופים את העוגה 50-60 דקות עד להזהבה, מצננים היטב וחותכים לקוביות, שומרים במקרר עד 4 ימים.
גיוונים:
• אפשר לוותר על הבצק בתחתית. זמן האפייה אינו משתנה.
• ניתן להוסיף למלית ½ כוס צימוקים כהים.
• ניתן להוסיף לקראמבלס ½ כפית של קינמון.
עוגת שמרים במלית גבינה (מתכון ל-2 עוגות)
חומרים לבצק השמרים:
6 כוסות קמח (450 גרם)
35 גרם שמרים טריים
¾ כוס סוכר (150 גרם)
3 ביצים מידה L
2/3 כוס חלב (180 מ"ל)
175 גרם חמאה חתוכה לקוביות, בטמפ' החדר
½ כפית מחוקה מלח (5 גרם)
1 כפית תמצית וניל (לא חובה)
גרידה מ ½ לימון (לא חובה)
חומרים למלית גבינה:
½ ק"ג גבינה כחושה לאפייה (כנען/טוב טעם)
1 כף גדושה קורנפלור
¾ כוס סוכר (150 גרם)
1 ביצה
2 כפות צימוקים לבנים
גרידה מ ½ לימון
מעט תמצית וניל
אופן הכנה:
מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים, מלבד החמאה והמלח, במיקסר עם וו לישה במהירות איטית.
כאשר הבצק מתאחד, מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה עד אשר הן נטמעות בבצק לחלוטין ולא ניתן לראותן כלל. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש למשך דקה נוספת.
מוציאים את הבצק מהמיקסר, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתפחה למשך 6 שעות לפחות. ניתן להכין גם יום מראש ולהתפיח למשך הלילה במקרר.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל חלק, בעזרת מערוך, למלבן בעובי של 6 מ"מ.
מכינים את מלית הגבינה: מערבלים את הגבינה עם שאר החומרים פרט לביצה במיקסר עם וו גיטרה במהירות איטית. מיד לאחר מכן, מוסיפים את הביצה ומערבלים עד לאחידות.
מחממים תנור ל-170 מעלות ומכינים את העוגות: ניתן לעצב את העוגה בשתי צורות:
שיטה ראשונה: מרדדים את הבצק למלבן במידות 20/35 ס"מ. חורצים חריצים באורך של 3 ס"מ מכל צד של המלבן (שומרים על רווח של ½ 2 ס"מ בין כל חריץ וחריץ). מניחים במרכז המלבן כמחצית ממלית הגבינה. סוגרים את חריצי הבצק לסירוגין (פעם ימין ופעם שמאל) מעל המלית.
שיטה שנייה: מרדדים את הבצק למלבן במידות 20/45. מורחים כמחצית ממלית הגבינה באופן אחיד על גבי כל המלבן. מגלגלים לרולדה ומחלקים אותה ל-2 חלקים שווים. מעצבים כל רולדה לצורת שבלול בתוך תבנית אפייה עגולה בקוטר 20 ס"מ. ניתן לגזור חריצים בחלק העליון של העוגה עם מספריים בטרם האפייה.
מברישים בביצה ואופים ב-170 מעלות כ-30 דקות. מיד עם הוצאת העוגות מהתנור מברישים בסירופ סוכר או בוזקים אבקת סוכר.
עוגת גבינה קרה (ללא ג'לטין) בציפוי שוקולד חם
סופסוף עוגת גבינה קרה ואוורירית ללא ג'לטין!
הקציפה עצמה קלילה מאוד ומשתלבת נפלא עם שכבות של טורט שהושקו ברוטב שוקולד.
כמה טיפים להכנה מוצלחת
• מכינים את קציפת הגבינה בסמוך להרכבת העוגה ולא מראש, כדי שתשמור על מרקם אחיד וחלק.
• לא מוסיפים אינסטנט פודינג מתחילת ההקצפה, אלא רק לאחר שיש קצפת רכה. כך תתקבל קציפה אוורירית יותר. מרגע הוספת אינסטנט פודינג וניל יש לפעול במהירות ולהקציף בלי להשתהות, אחרת ייווצרו גושים בתערובת.
• כדי לקבל עוגה בעלת דפנות צחורות וחלקות, דואגים ששכבת הביניים של עוגת הלייקך תהיה קטנה ב-2 ס"מ מקוטר התבנית, כך קציפת הגבינה תגלוש ותצפה אותה באופן אחיד.
מתכון לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ.
חומרים לעוגת לייקך:
5 ביצים גדולות (XL) בטמפ' החדר
¾ כוס סוכר (150 גרם)
קורט מלח
1 כוס + 2 כפות קמח (170 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
3 כפות שמן קנולה
חומרים לרוטב השוקולד:
½ כוס חלב (120 מ"ל)
¼ כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל)
1 כפית דבש
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
חומרים לקציפת הגבינה:
2/3 1 כוסות שמנת מתוקה (400 מ"ל)
¾ כוס חלב (180 מ"ל)
1/3 כוס + 1 כף סוכר (80 גרם)
1 שקית אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
500 גרם גבינה לבנה 5%
חומרים לציפוי:
½ כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מכינים את עוגת הלייקך: במיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים ביצים, סוכר וקורט מלח כ-10 דקות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח מאוד.
מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה נפרדת ומערבבים.
מקפלים את תערובת הקמח לתוך הקצף בעזרת מרית, מוסיפים שמן ומערבבים בעדינות.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשוליים ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים היטב.
פורסים את העוגה לרוחבה בסכין מסור ל-4 שכבות בגובה 1 ס"מ כל אחת, עוטפים שתי שכבות בניילון נצמד ושומרים במקפיא לשימוש עתידי. את קוטרה של אחת השכבות מקטינים ב-2 ס"מ.
מכינים רוטב שוקולד: מביאים לרתיחה חלב, שמנת ודבש בסיר. מניחים את השוקולד הקצוץ בקערה חסינת חום יוצקים את השמנת החמה מעליו. מערבבים עד קבלת תערובת חלקה, עוטפים בניילון נצמד ומצננים.
מכינים קציפת גבינה: מקציפים שמנת, חלב וסוכר במיקסר במהירות בינונית-גבוהה עד קבלת קצפת רכה. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף כדקה נוספת.
מעבירים את הגבינה לקערה גדולה, ומקפלים לתוכה בעדינות את הקצפת עד לקבלת קציפה חלקה ואחידה.
מרכיבים את העוגה: מניחים על תחתית התבנית שכבה של עוגת לייקך בקוטר 24 ס"מ, ומרטיבים בעזרץ שליש מכמות רוטב השוקולד. יוצקים מיד מחצית מקציפת הגבינה ומניחים מעליה שכבה נוספת של עוגת
לייקך. מרטיבים ביתרת רוטב השוקולד ויוצקים את יתרת קציפת הגבינה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
מכינים את הציפוי ומצפים: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד, ומערבבים בעזרת מרית לתערובת חלקה ללא בועות אוויר. מכסים בניילון נצמד ומניחים להצטנן מחוץ למקרר עד לטמפ' החדר, הציפוי צריך להיות נוזלי, אם הוא התקשה במהלך הצינון, ניתן לחמם לכמה שניות במיקרוגל ולערבב היטב שוב
.מחלצים את העוגה מהתבנית, מניחים על רשת ויוצקים מעל את הציפוי. לחילופין אפשר לפרוס את העוגה למנות לחלק לצלחות וליצוק כף ציפוי על כל מנה. שומרים במקרר עד 4 ימים.
חג שבועות שמח וטעים עם המתכונים של מיקי שמו והמיקסרים של בוש!
מיקי שמו הפעיל את המיקסר והכין במיוחד בשבילכם טנא מלא במתכונים מושלמים לחג טעים ומלא במחמאות. מבחר עוגות גבינה, קינוחים אישיים, פוקצ'ות ועוד.
חג שבועות שמח!
בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM
הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.
ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.