מתכון שמוגש במרכז השולחן ומכאן נובע שמו. השילוב בין מרכיביו יוצר חגיגה אחת גדולה גם מבחינת נראות וגם מבחינת טעמים. טרייפל של עוגת גבינה, מרמלדת דובדבנים ומרנג סופלה.
גם שבועות, גם מתן תורה וגם חג הלחם. הכל ביחד בקערה אחת – הצבעוניות של הפירות, הגבינות. אם כבר שולחן של חג -פה יש מנת שרינג לחלוקה. גם אמא שלי שהיתה מכינה לנו קינוחים אישיים כל השנה, כמו סוטלאצ׳, בשבועות היתה הופכת את האישי לקערה גדולה לחלוקה. זו חלק ממהות החג אצלנו בבית.
מיקי שמו, שף קונדיטור
רשימת חומרים למרנג סופלה:
3 חלבונים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
105 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר
75 גרם (3/4 כוס) אגוזי לוז טחונים (לא קלויים)
2 חלבונים
65 גרם (1/3 כוס) סוכר
מרמלדת דובדבנים:
500 גרם דובדבנים מגולענים/ מחית
8 גרם פקטין
65 גרם (1/3 כוס) סוכר
2 כפות דבש
1 כפית מיץ לימון
עוגת גבינה:
500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה
325 גרם גבינת מסקרפונה
1/3 כוס ליקר ליצ'י (סוהו)
אופן הכנה:
מכינים את המרנג סופלה:
מתאים לקערה בקוטר (18)
מחממים תנור לחום 160 מעלות.
מחממים 3 חלבונים וחצי כוס סוכר על גבי בן מארי עד שהסוכר נמס.
מקציפים לקצף לבן ויציב ומוסיפים אבקת סוכר ואגוזי לוז טחונים.
משטחים על מגש מרופד בנייר אפייה כ- 40 דקות, מצננים.
שוברים לחתיכות.
מערבבים עם 2 חלבונים ושליש כוס סוכר, משטחים שוב ואופים שוב 20 דקות, המרנג מתרחב ומתנפח שוב.
מכינים את מרמלדת הדובדבנים:
מחממים דבש ודובדבנים, מוסיפים פקטין וסוכר ומביאים לרתיחה, מוסיפים מיץ לימון, מערבבים ומצננים.
מכינים את העוגת גבינה:
במיקסר עם בלון מקציפים את כל החומרים לקציפה יציבה.
מרכיבים את המנה:
מוזגים את מרמלדת הדובדבנים,
ממשיכים בעוגת הבינה,
מסיימים במרנג סופלה.
מיתן לבזוק אבקת סוכר ולהגיש.
בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM
הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.
ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.