ביקשנו ממיקי שמו את המתכון המושלם לחג השבועות. עוגת גבינה אחת שתתאים בטוויסט קטן, לכל מי שתזמינו לשולחן.
מתכון לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
רשימת חומרים לבסיס העוגה:
150 גרם פירורי ביסקוויט
100 גרם חמאה מומסת
רשימת חומרים למלית גבינה:
80 מ"ל חלב (½ כוס)
14 גרם ג'לטין (שקית 1)
4 חלמונים
ביצה 1
200 גרם סוכר (כוס)
500 גרם גבינה לבנה 5%
10 גרם סוכר וניל (שקית)
250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל 1)
אופן ההכנה:
מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה מומסת לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית, מהדקים היטב ושומרים במקפיא.
מכינים את המלית: יוצקים חלב לקערה, מפזרים מעל אבקת ג'לטין בשכבה אחידה ומשהים כ-15 דקות. במיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים חלמונים עם ביצה ומחצית מכמות הסוכר 5-7 דקות עד קבלת קצף תפוח ובהיר. מחממים את החלב עם הג'לטין 20-30 שניות במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה לללא גושים. מסננים דרך מסננת דקה לתוך קצף הביצים ומקציפים למשך דקה נוספת. מערבבים גבינה לבנה, סוכר וניל ואת יתרת הסוכר בקערה גדולה לתערובת אחידה. מקפלים את קצף הביצים לתוך תערובת הגבינה.
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה ומקפלים לתוך תערובת הגבינה והביצים.
מרכיבים את העוגה: יוצקים את מלית הגבינה על גבי הבסיס, מחליקים, עוטפים ניילון נצמד ומקפיאים לשעה לפחות.
רשימת חומרים לציפוי פירות יער:
500 גרם פירות יער טריים (או קפואים שהופשרו) כגון פטל אדום או שחור.
50 גרם סוכר (¼ כוס)
10 מ"ל מיץ לימון (2 כפיות)
מכינים ציפוי פירות יער ומצפים את העוגה:
טוחנים בבלנדר את פירות היער יחד עם הסוכר ומיץ הלימון עד קבלת רוטב חלק. מסננים, יוצקים על גבי העוגה ומצננים במקרר. לפני ההגשה מחלצים את העוגה מן התבנית, מקשטים במעט פירות טריים ומגישים.
רשימת חומרים לציפוי קפה:
120 מ"ל שמנת מתוקה (½ כוס)
200 גרם שוקולד לבן
1 כפית קפה נמס או 30 מ"ל אספרסו (שוט)
מכינים ציפוי קפה ומצפים את העוגה:
קוצצים את השוקולד הלבן ומניחים בתוך בלנדר או קערה חסינת חום. מביאים לרתיחה שמנת מתוקה וקפה ויוצקים מעל השוקולד הקצוץ. טוחנים בבלנדר או בעזרת בלנדר מוט עד קבלת תערובת אחידה וחלקה. מצננים מעט במקרר ולאחר מכן מוזגים את הציפוי על גבי העוגה ומשטחים
.שומרים בקירור עד להגשה ניתן לקשט במעט פולי קפה או בשוקולד מגורר.
רשימת חומרים לציפוי שוקולד לילדים:
200 מ"ל שמנת מתוקה (¾ כוס ועוד כף)
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
סוכריות צבעוניות לקישוט
מכינים ציפוי שוקולד לילדים ומצפים את העוגה:
מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה, יוצקים על גבי השוקולד ומערבלים בעזרת בלנדר או בלנדר מוט לתערובת חלקה. מכסים בניילון נצמד ומניחים להצטנן מחוץ למקרר לטמפ' החדר. הציפוי צריך להישאר נוזלי (אם מכינים יום לפני ושומרים במקרר ניתן לחמם כמה שניות במיקרוגל ולערבב היטב)
.יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומשטחים. מקשטים בסוכריות צבעוניות ושומרים בקירור עד להגשה
חג שבועות שמח וטעים עם המתכונים של מיקי שמו והמיקסרים של בוש!
מיקי שמו הפעיל את המיקסר והכין במיוחד בשבילכם טנא מלא במתכונים מושלמים לחג טעים ומלא במחמאות. מבחר עוגות גבינה, קינוחים אישיים, פוקצ'ות ועוד.
חג שבועות שמח!
בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM
הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.
ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.