לטובת האופים המתקדמים או ההרפתקנים הכין מיקי שמו מגוון אפשרויות מתוחכמות, טעימות ומפנקות שיענו על הדרישות של כל אחד מבני המשפחה.
כל מה שנותר לעשות זה להוציא את המיקסר מהארון, להכין את הסופגניות הקלאסיות של מיקי שמו ולבחור בציפוי והמילוי המועדף עליכם ולהתחיל לערבב.

חנוכה שמח עם סופגניות אווריריות, מושלמות וטעימות!

סופגניות קלאסיות של מיקי שמו

סופגניות מטוגנות , כמה קלאסי – ככה טעים. המתכון חלבי, אך ניתן להמרה לפרווה בקלות – רק החליפו את החלב במים קרים ואת החמאה – במחמאה.

חומרים ל-25 סופגניות:
1 ק"ג קמח לחם
100 גרם סוכר (½ כוס)
60 גרם שמרים טריים (1 שקית + 1 כף)
240 מ"ל מים קרים (1 כוס)120
מ"ל חלב (½ כוס)
4 ביצים מידה "M"
1 כפית תמצית וניל
קליפת תפוז מגוררת מ- ¼ תפוז
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
10 גר' מלח
1 כף ברנדי

לטיגון:
1 ליטר שמן נייטרלי מתאים לטיגון

מכינים את בצק הסופגניות:
• בקערת המיקסר מניחים קמח לחם, סוכר, שמרים, מים, חלב, ביצים, תמצית וניל וקליפת תפוז מגוררת. באמצעות וו הלישה לשים במהירות נמוכה כ-10 דקות.
• לאחר מכן מוסיפים את החמאה באופן הדרגתי עד שכל החמאה נטמעת בבצק. מוסיפים מלח וברנדי ולשים עד לאחידות. מתקבל בצק חלק ורך. מעט דביק
• מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומניחים ע"ג שולחן מעט מקומח, מכדררים לכדור ומחזירים לקערת המיקסר, מכסים במגבת מטבח כחצי שעה.

קורצים סופגניות ומטגנים:
• מוציאים את כדור הבצק לשולחן מקומח ומרדדים אותו לעובי 2 ס"מ.
• קורצים עיגולים עם כוס לשתייה קלה ( סה"כ כ- 25 סופגניות). ניתן גם לקרוץ עיגולים באופן ידני (כגודל של כדור פינג-פונג)
• מכסים במגבת מטבח וממתינים להכפלת הנפח.
• מטגנים כ-3 דקות מכל צד.
• מצננים ע"ג נייר סופג.

טיפים חשובים:
• קמח הלחם עוזר לנו לקבל סופגניות במרקם אוורירי ורך, השומרות על הנפח שלהן גם לאחר הטיגון.
• חשוב להקפיד על זמני לישה - 12 דקות במהירות איטית-בינונית.
• מטרת הברנדי היא לצמצם את כמות השמן שחודר לסופגניות במהלך הטיגון, חשוב להוסיף אותו לקראת סוף הלישה על מנת שלא יפגע בטיב השמרים.

ציפויי הסופגניות המיוחדים של מיקי שמו

ציפוי שוקולד וסוכריות צבעוניות:
240 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר
סוכריות צבעוניות
• מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר קטן, שוברים את השוקולד לקערה חסינת חום, ושופכים את השמנת המתוקה הרתוחה מעל, ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, מצננים את התערובת עד שתהיה חמימה.
• מחלקים את התערובת ל 2/3 ו- 1/3, את ה- 1/3 מעבירים לשק זילוף עם צנתר כוכב.
• טובלים את כיפות הסופגניות בשוקולד ומיד לאחר מכן מפזרים סוכריות צבעוניות, ומעל מזלפים מעט מן השוקולד.

ציפוי שוקולד לבן עם שבבי עוגיות:
240 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד לבן
• מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר קטן, שוברים את השוקולד לקערה חסינת חום, ושופכים את השמנת המתוקה הרתוחה מעל, ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, מצננים את התערובת עד שתהיה חמימה.
• טובלים את כיפות הסופגניות בשוקולד ומיד לאחר מכן מפזרים מפזרים שברי עוגיות מעל.

ציפוי מרשמלו:
200 גרם שוקולד לבן
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
50 גרם תות שדה שטוף ללא הגבעול הירוק וטחון למחית
• מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר קטן, שוברים את השוקולד לקערה חסינת חום, ושופכים את השמנת המתוקה הרתוחה מעל, ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, מצננים את התערובת עד שתהיה חמימה., מוסיפים את מחית הפרי ומערבבים עד לקבלת אחידות בלבד.
• טובלים את כיפות הסופגניות בציפוי מרשמלו ומגישים. המילוי המומלץ הוא ריבת תות

ציפוי פיסטוק:
150 גרם חלב (1 כוס)
30 גרם שמנת 32% (2 כפות)
30 גרם חלמון מביצה גודל XL (1 יחידה)
25 גרם סוכר (1 כף + 1כפית)
10 גרם קורנפלור (כף)
30 גרם חמאה
60 גרם מחית פיסטוק
שברי פיסטוק לקישוט

• מחממים את החלב. בקערה מערבבים את החלמונים והסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים. יוצקים את החלב החם אל תערובת החלמונים ומערבבים. מחזירים לסיר וטורפים עד להסמכה.
• מסירים מהאש ומוסיפים את מחית הפיסטוק. לאחר מכן מוסיפים את החמאה, כשהתערובת עוד חמה. מצננים את התערובת.
• טובלים את כיפות הסופגניות בציפוי ומפזרים מעל שברי פיסטוק.

ציפוי פררו - רושה:
200 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות
300 גרם מחית נוגט (להשיג בחנויות מתמחות)
3/4 כוס אגוזי לוז גרוסים קלויים קלות
פניני קרנץ' שוקולד מריר לקישוט (ניתן לקנות בחנויות המתמחות לאפייה)
• ממיסים את שוקולד החלב במיקרוגל, מוסיפים מחית נוגט ואת האגוזי הלוז הקלויים והגרוסים, מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
• טובלים את כיפות הסופגניות בציפוי פררו רושה ולאחר מכן טובלים בפניני הקרנץ' שוקולד מריר.

ציפוי שוקולד עם מילוי קצפת:

לקצפת:
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
• בקערת מיקסר קרה מערבלים יחד את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר עד לקבלת קצפת רכה, מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר, ומזלפים לתוך הסופגניות.

לציפוי שוקולד:
240 מ"ל שמנת מתוקה (1 כוס)
250 גרם שוקולד מריר
• מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר קטן, שוברים את השוקולד לקערה חסינת חום, ושופכים את השמנת המתוקה הרתוחה מעל, ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, מצננים את התערובת עד שתהיה חמימה.
• טובלים את כיפות הסופגניות בשוקולד ומיד לאחר מכן מזלפים מעט מן הקצפת וניתן לקשט במעט סוכריות שוקולד קטנטנות.

בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM

בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM

הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.
ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.