סופגניות מטוגנות, עם ריבת תות ביתית וציפוי אבקת סוכר. כמה קלאסי – ככה טעים. המתכון חלבי, אך ניתן להמרה לפרווה בקלות – רק החליפו את החלב במים קרים ואת החמאה – במחמאה.

חומרים ל-25 סופגניות:
1 ק"ג קמח לחם
100 גרם סוכר (½ כוס)
60 גרם שמרים טריים (1 שקית + 1 כף)
240 מ"ל מים קרים (1 כוס)120
מ"ל חלב (½ כוס)
4 ביצים מידה "M"
1 כפית תמצית וניל
קליפת תפוז מגוררת מ- ¼ תפוז
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
10 גר' מלח
1 כף ברנדי
לטיגון:
1 ליטר שמן נייטרלי מתאים לטיגון
חומרים לריבת תות:
½ ק"ג תות שדה שטוף (ללא הגבעול הירוק)
400 גרם סוכר (2 כוסות)
מיץ מרבע לימון
מכינים את בצק הסופגניות:
• בקערת המיקסר מניחים קמח לחם, סוכר, שמרים, מים, חלב, ביצים, תמצית וניל וקליפת תפוז מגוררת. באמצעות וו הלישה לשים במהירות נמוכה כ-10 דקות.
• לאחר מכן מוסיפים את החמאה באופן הדרגתי עד שכל החמאה נטמעת בבצק. מוסיפים מלח וברנדי ולשים עד לאחידות. מתקבל בצק חלק ורך. מעט דביק
• מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומניחים ע"ג שולחן מעט מקומח, מכדררים לכדור ומחזירים לקערת המיקסר, מכסים במגבת מטבח כחצי שעה.
קורצים סופגניות ומטגנים:
• מוציאים את כדור הבצק לשולחן מקומח ומרדדים אותו לעובי 2 ס"מ.
• קורצים עיגולים עם כוס לשתייה קלה ( סה"כ כ- 25 סופגניות). ניתן גם לקרוץ עיגולים באופן ידני (כגודל של כדור פינג-פונג)
• מכסים במגבת מטבח וממתינים להכפלת הנפח.
• מטגנים כ-3 דקות מכל צד.
• מצננים ע"ג נייר סופג.
טיפים חשובים:
• קמח הלחם עוזר לנו לקבל סופגניות במרקם אוורירי ורך, השומרות על הנפח שלהן גם לאחר הטיגון.
• חשוב להקפיד על זמני לישה - 12 דקות במהירות איטית-בינונית.
• מטרת הברנדי היא לצמצם את כמות השמן שחודר לסופגניות במהלך הטיגון, חשוב להוסיף אותו לקראת סוף הלישה על מנת שלא יפגע בטיב השמרים.
מכינים ריבה וממלאים את הסופגניות:
• מבשלים את הסוכר ותות השדה כ-30 דק' בסיר רחב שוליים ונמוך. מידי פעם מסירים/ מוציאים עם כף את הקצף שמתגלה במהלך הבישול בשיא הגובה של הריבה.
• מוסיפים את המיץ לימון ומערבבים, ממשיכים לבשל עוד כ-5-10 דק' עד שהריבה מסמיכה.
• מצננים מעט ומעבירים את המלית לשק זילוף ומזלפים את הסופגניות.
מפדרים מעל אבקת סוכר.
רצוי למלא את הסופגניות בריבת התות, כמה דקות לאחר הטיגון שהן עוד חמות.

בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM
הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.
ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.