מצרכים לתחתית:
400 ג עוגיות לוטוס
200 ג חמאה מומסת

מצרכים למלית:
4 מיכלים (800 מ"ל) שמנת חמוצה 27%
1 חבילה (80 ג) אינסטנט פודינג וניל
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

עוגת גבינה פירורים – תמרה אהרוני

הוראות הכנה:
• מכינים את התחתית: טוחנים את העוגיות במעבד מזון לפרורים דקים
• משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26
• מעבירים את פרורי העוגיות לתבנית
• מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב עד שהמתקלת תערובת במרקם של חול לח
• שומרים חצי מכמות הפרורים בקערה בצד
• את המחצית השנייה של תערובת הפרורים מהדקים לתחתית התבנית היטב (אני ממליצה להעזר בתחתית של כוס)
• מכסים ומכניסים למקפיא לכ30 דק
• מכינים את המלית: בקערת המיקסר שמים את השמנת המתוקה ומקציפים לקצפת יציבה
• בקערה מערבבים היטב את השמנת החמוצה והפודינג
• בתנועות קיפול מוסיפים את הקצת לקערה עם השמנת החמוצה עד שמתקבל קרם יציב
• מוציאים את התחתית מהמקפיא
• יוצקים את המלית על גבי התחתית לשכבה אחידה וישרה
• מכניסים למקפיא לכ1 שעה עד שהמלית מתייצבת לחלוטין
• לפני ההגשה מפזרים את יתרת הפרורים על חלקה העליון של העוגה

הערות ושדרוגים:
• אפשר להעשיר את טעם המלית עם מעט תמצית וניל ו/או קליפת לימון מגוררת • אם משתמשים בשמנת לא מתוקה מומלץ להוסיף למלית כוס אבקת סוכר
• אני אוהבת להכין את העוגה מעוגיות לוטוס, אבל אפשר להשתמש בכל עוגיה וביסקוויט שאוהבים