מצרכים לכ-15 סופגניות בינוניות:
500 גרם (½3 כוסות) "קמח לחם"
5 גרם (½ שקית) משפר אפייה
70 גרם (1/3 כוס) כוס סוכר
35 גרם (3/4 שקית) שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
3 ביצים בגודל L
75 גרם (½ גביע פחות 2 כפות) שמנת חמוצה
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
5 גרם (1 כפית) מלח דק
2 כפיות תמצית וניל
ביצה טרופה להברשה
מילויים וציפויים לפי הטעם
הוראות הכנה:
1. מערבלים במיקסר עם וו לישה את הקמח, משפר האפייה, הסוכר, השמרים, הביצים, תמצית הוניל וכף שמנת חמוצה במהירות בינונית, למשך כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק רך ודביק.
2. עוצרים את פעולת המיקסר ומגרדים את דפנות הקערה. מוסיפים את שארית השמנת החמוצה וממשיכים ללוש במהירות בינונית עוד 10 דקות, תוך כדי הוספת קוביות החמאה והמלח, עד שמתקבל בצק חלק ואחיד (הבצק יוצא רך ודביק). משאירים את הבצק לתפיחה ראשונית של שעה, מכוסה בקערת המיקסר (הבצק לא מכפיל את נפחו).
3. מחלקים ומתפיחים: מוציאים את הבצק מהקערה ישירות למשטח עבודה מקומח, מחלקים את הבצק ל- 15 יחידות שוות ומכדררים לכדורים (ניתן לחלק ליותר יחידות וזמן האפייה יתקצר בכ-2 דקות).
הבצק דביק ולכן יש לעבוד עם מעט קמח על משטח העבודה. מסדרים במרווחים זהים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים שוב למשך שעה וחצי.
4. מחממים תנור לחום 180 מעלות, מברישים בביצה ואופים למשך כ-12 דקות. מצננים על גבי רשת.
5. לאחר הצינון ניתן למלא את הסופגניות במילויים מגוונים ולצפות לפי הטעם.
שימו לב: זמני הלישה וההתפחה מאוד חשובים להצלחת המתכון וחשוב לעמוד בהם.
בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM
הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.
ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.
תוצאות אפייה מושלמות עם תנורי סדרת 8 של בוש
תנורי סדרה8 של בוש מציעים עד 30 תכניות מוגדרות מראש, פירוליזציה לניקוי עצמי בכ-480 מעלות ועוד מגוון תכניות שיהפכו את חוויות האפייה שלכם למדהימה.