גאלט פטריות של מיקי שמו
גאלט, שהוא מאפה צרפתי שטוח עם מילוי בסגנון חופשי ומרושל, מתאים למי שאינו חובב משימות אפייה מדויקות ועתירות שלבים ומדידות. הבצק שלו פשוט ומהיר להכנה והוא מקבל בשמחה כל סוג של מלית – מלוחה או מתוקה. אם קמתם בשבת עם חשק לארח, גאלט הפטריות, שום וטימין של מיקי שמו יהפוך את הבראנץ' שלכם לבלתי נשכח!
חומרים לגאלט בקוטר 22-24 ס"מ:
לקלתית:
150 גרם קמח לבן מנופה (1 כוס+ 1 כף)
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
20 גרם שמן צמחי ניטרלי (2 כפות)
40 מ"ל מים קרים מאוד (½ 2 כפות)
קורט מלח
למלית פטריות:
45 מ"ל שמן זית (3 כפות)
2 שיני שום קצוצות
300 גרם פטריות שמפיניון חצויות
300 גרם פטריות יער או פורטובלו חתוכות לרבעים
עלים מ-2 גבעולי טימין
פלפל שחור
מלח
למריחה:
50 גרם (2-3 כפות) ממרח שום מוכן
להברשה:
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
מכינים את הקלתית:
שמים בקערת מעבד מזון קמח וחמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים שמן בהדרגה עד שהוא נטמע בבצק. מוסיפים מים ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות.
מכינים את הפטריות:
מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים שום ומטגנים כמה שניות עד שעולה ניחוח. מוסיפים שני סוגי פטריות, טימין, פלפל שחור ומלח ומקפיצים 4-5 דקות עד שהפטריות מקבלות צריבה יפה. מעבירים את תכולת המחבת למסננת, ומקררים עד השימוש.
מרכיבים את הגאלט ואופים:
• מחממים תנור ל-170 מעלות.
• מניחים את הבצק על נייר אפייה ומרדדים לעיגול בקוטר 30 ס"מ ובעובי 3-5 מ"מ.
• מורחים במרכז העיגול ממרח שום (חשוב להשאיר שוליים של 4-5 ס"מ).
• מניחים את הפטריות על ממרח השום ומברישים את שולי הבצק בביצה.
• מקפלים את השוליים מעל מלית הפטריות וצובטים את הבצק כל 5 ס"מ. מברישים את שולי הבצק ביתרת הביצה.
• מעבירים בזהירות את נייר האפייה עם הגאלט לתבנית תנור.
• אופים 25-30 דקות עד להזהבה יפה. מצננים מעט לפני ההגשה.
המאפה במיטבו ביום ההכנה. אפשר לשמור יומיים במקרר ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.
סידור פרחים צבעוני בתוך דלעת
אין כמו זר צבעוני באגרטל ייחודי כדי להוסיף צבע ואווירה לכל שולחן.
נצלו את השקט והפנאי של השבת, ליצירת סידור פרחים מיוחד במינו בתוך דלעת. צפו בסרטון ותנו לאולגה להראות לכם איך אפשר להמם את האורחים וליצור אווירה מיוחדת במינה.
שולחן חגיגי באווירה רגועה
בראנץ' משפחתי זו הזדמנות לוותר על העריכה הפורמלית וליצור שולחן מזמין וכיפי.
קבלו את הטיפים של הסטייליסטית שלנו לסידור שולחן חגיגי ופשוט שיגרום לאורחים שלכם ליהנות ולהתרגש עוד לפני שבכלל הגשתם את האוכל
ארט וסטיילינג: קרן ברק
כלים: באדיבות Golf&Co
MultiTalent – מעבד המזון החכם של בוש
מעבד המזון MultiTalent של בוש מסדרת MC8 הוא לא רק חכם. הוא גם חזק, עם מנוע עוצמתי של עד 1250W, קערה ענקית של 3.9 ליטר ומגוון אביזרים עצום לחיתוך קוביות, לקיצוץ סלטים, להקציף, לפרוס, לטחון, ללוש, לערבב ועוד מגוון יתרונות שיעשו לכם חיים קלים במטבח וישיגו עבורכם תוצאות מושלמות בכל מנה.
תוצאות אפייה מושלמות עם תנורי סדרת 8 של בוש
סדרת התנורים החדשה של בוש מציעה עד 30 תכניות מוגדרות מראש, פירוליזציה לניקוי עצמי בכ-480 מעלות ועוד מגוון תכניות שיהפכו את חוויות האפייה שלכם למדהימה.