מצרכים עבור תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
לבצק:
2.25 כוסות קמח מנופה
½ כפית מלח
½ כפית אבקת שום
200 גרם חמאה רכה
1/4 כוס מים
½ כפית חומץ
לבלילה:
5 ביצים
1 גביע יוגורט
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 כוס גבינת אמנטל / טל העמק מגוררת
½ כוס גבינת פטה מפוררת
קורט פלפל שחור
לבטטות ולברוקולי:
2 בטטות קלופות חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
½ שקית ברוקולי קפוא מופשר
1 שן שום כתושה
3 כפות שמן זית
1 כף סוכר חום בהיר
2 כפות סילאן
2 כפות טימין טרי
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
1. הכנת הבצק: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד וחלק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לקירור של שעתיים. ניתן להכין את הבצק גם במעבד מזון. לאחר כל הוספה של מרכיבים מעבדים בכמה פולסים, רק עד שהם נטמעים בבצק.
2. מכינים את הבטטות והברוקולי: מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את הבטטות והברוקולי על נייר האפייה. מערבבים בקערית את שמן הזית, השום, הסוכר, הסילאן, הטימין, המלח והפלפל ויוצקים על הירקות. מופרחים מעט בעזרת הידיים כך שהבטטה והברוקולי יהיו מכוסים ברוטב. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בערך 15 דקות עד שהבטטות רכות, אבל לא מדי.
3. מערבבים את חומרי הבלילה עד שמתקבלת בלילה יחסית חלקה.
4. מחממים מראש תנור ל-160 מעלות.
5. מרדדים על משטח מקומח את הבצק לעיגול בעובי 4 מ"מ. מניחים את הבצק בתבנית, כך שהבצק יכסה גם את הדפנות. מצמידים בעזרת האצבעות לתחתית ולדפנות, וחותכים את שאריות הבצק המיותרות.
6. מסדרים את הבטטה ואת הברוקולי על הבצק של הקיש ויוצקים את הבלילה.
7. אופים בערך חצי שעה עד שקיש הבטטה והברוקולי שלכם מקבל גוון חום זהוב ויפה. אם הקיש אפוי בחלקו העליון אך בפנים הוא עדיין רוטט ולא מוכן, מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות ואופים כ- 10 דקות נוספות, עד להשלמת האפייה.
MultiTalent – מעבד המזון החכם של בוש
מעבד המזון MultiTalent של בוש מסדרת MC8 הוא לא רק חכם. הוא גם חזק, עם מנוע עוצמתי של עד 1250W, קערה ענקית של 3.9 ליטר ומגוון אביזרים עצום. כך שאתם יכולים לחתוך קוביות, לקצוץ סלטים, להקציף, לפרוס, לטחון, ללוש, לערבב ועוד מגוון פעולות שיעשו לכם חיים קלים במטבח וישיגו עבורכם תוצאות מושלמות בכל מנה.