אחרי האפייה בתנור הירקות מתרככים וכל הנוזלים מתאדים מהם. הם עוברים ריסוק עדין בעזרת בלנדר מוט עם ממחה ייעודי לפירה, ואת המחית הכתומה שמתקבלת מתבלים בחלב קוקוס וצ׳ילי.
חומרים ל-4 מנות:
2 תפוחי אדמה
2 בטטות
1 דלורית או 2 דלעות ערמונים
4 שיני שום
רבע כוס מלח גס
לתיבול:
4 כפות קרם קוקוס
2-3 כפות רוטב צ׳ילי מתוק
כפית שטוחה מלח או כף רוטב סויה
להגשה:
בזיליקום ו/או כוסברה
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
2. מניחים את הירקות בשלמותם (בלי לקלף) בתבנית עם נייר אפייה ושכבה של מלח גס. אופים שעה או עד שהירקות רכים מאוד.
3. מסירים את הקליפה מהירקות, מועכים בעזרת בלנדר מוט עם אביזר לפירה ומחיות. מוסיפים קרם קוקוס, רוטב צ׳ילי ומלח או סויה. טועמים ומתקנים תיבול.
4. מגישים עם עלי בזיליקום ו/או כוסברה מעל.