מצרכים לדג:
דג שלם נקי מסוג סיבס
חצי ק"ג מלח גס
50 גר' חלבון ביצה
10 גר' פטרוזיליה
10 גר' רוזמרין
10 גר' טימין טרי
1 לימון
מצרכים לרוטב (אופציונלי):
3 כפיות שמן קנולה
2 כפיות בצל קצוץ
400 מ"ל שמנת להקצפה
מלח
פלפל לבן
20 מ"ל יין לבן יבש
אופן הכנת הרוטב:
1. מחממים סיר קטן עם שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה
2. מוספים לסיר את השמנת ומביאים לרתיחה
3. מוסיפים לרוטב את היין לבן
4. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנת הדג:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו
2. שופכים את חלבון הביצה לתוך המלח הגס ומערבבים
3. ממלאים את בטן הדג בעשבי התיבול. טיפ מהשף: לאפייה מהירה יותר, השתמשו בדג טרי בטמפרטורת החדר
4. מניחים על תבנית האפייה נייר כסף ושופכים עליה מחצית מתערובת המלח
5. מניחים את הדג על גבי המלח, ומכסים אותו לחלוטין באמצעות חצי מתערובת
מלח שנותרה
6. מכניסים לתנור לאפייה של כ-40 דקות
אופן ההגשה:
לאחר האפייה, חתכו את כיסוי המלח העליון והסירו אותו בעדינות. הסירו גם את עור הדג מחלקו העליון והעבירו את בשר הדג לצלחת הגשה באמצעות כף. בזמן פירוק בשר הדג השתדלו לא לגעת בכיסוי המלח.
הגישו עם רוטב ופלחי לימון
בתאבון!
תוצאות אפייה מדויקות עם תנורי בוש
סדרת התנורים החדשה של בוש מציעה עד 30 תכניות מוגדרות מראש לבישול ואפייה מושלמים!