מצרכים:
1 כף שמן זית
2 בצלים סגולים חתוכים לקוביות
4 שיני שום פרוסות
3 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
1 כוס עדשים כתומות שטופות
3 עלי דפנה
פלפל אנגלי
1.5 ליטר מים חמים (או ציר)
כף כורכום
מלח ופלפל
להגשה: עלי כוסברה (לא חובה)
אופן ההכנה:
מדליקים את הכיריים על להבה מספר 5. מוסיפים כף שמן זית
מוסיפים לשמן החם את קוביות הבצלים, פרוסות השום וקוביות הסלרי ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להזהבה.
מוסיפים פנימה את העדשים, עלי הדפנה וכמה גרגרי פלפל אנגלי.
מערבבים היטב ומוסיפים 1.5 ליטר מים חמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם מביאים לרתיחה עדינה.
לאחר הרתיחה מוסיפים כף כורכום וממשיכים לבשל כ-25 דקות עד התרככות העדשים.
לאחר שהעדשים מתרככות, מוציאים את עלי הדפנה והפלפל מהסיר וטוחנים את המרק באמצעות בלנדר מוט.
מגישים חם. ניתן להוסיף מעט עלי כוסברה בכל צלחת
למה לבשל עם אינטואיציה כשאפשר לבשל בדיוק?
תכירו את כיריים הגז של בוש עם טכנולוגיית FlameSelect, להתאמה מדויקת של עוצמת הלהבה ב-9 רמות בחירה, לקבלת תוצאות מושלמות בכל פעם מחדש.
אופן הבישול בכיריים הגז בעלות FlameSelect הוא קל, בטוח ומהנה ככל האפשר. הכיריים גז מצוידות בטכנולוגיה חדשנית, המציעה לכם רמת דיוק חדשה בהתאמת עוצמות הלהבה, על ידי בחירת דרגות חום מוגדרות מראש. אז כדי שהאוכל יצא בדיוק כמו שאתם אוהבים, תתרגלו לדבר במספרים.