מרק תפוחי אדמה

חומרים ל-4 מנות:
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
4 שיני שום כתוש
¾ כפית מלח גס
¾ כפית פלפל שחור טחון
1 כף חומץ בן יין לבן
5 כוסות מים1
שורש פטרוזיליה או שורש סלרי חתוך לחתיכות באורך 2 ס"מ
5 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות של 2-3 ס"מ
1 קופסת שימורים שעועית לבנה ברוטב עגבניות מסוננת ושטופה
½ כפית חרדל דיז’ון
2 כפות מיץ לימון
¾ כפית פפריקה מעושנת

מרק תפוחי אדמה מושלם עם קרוטונים ועירית קצוצה מעל

אופן הכנה:
1. מחממים שמן זית בסיר מרק גדול, מוסיפים את הבצל, המלח והפלפל השחור ומטגנים כ-5 דק’ עד לריכוך והזהבה.
2. מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים ומטגנים עוד כדקה. מערבבים פנימה את חומץ היין הלבן ומבשלים תוך כדי ערבוב למשך 30 שניות.
3. מוסיפים את המים, שורש הפטרוזיליה/הסלרי, תפוחי האדמה והשעועית הלבנה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-25-30 דק’.
4. מוסיפים למרק עוד כף של שמן זית, את חרדל הדיז’ון, מיץ הלימון והפפריקה.
5. טוחנים בעזרת בלנדר מוט ידני עד לקבלת תערובת חלקה (או לפי המרקם הרצוי).
6. טועמים, במידת הצורך מתקנים את התיבול ומגישים. מומלץ להגיש עם קרוטונים ועירית קצוצה. בתיאבון!

קרדיט: צילום אלי סטרול באדיבות פודי