שעה אחת בלבד מפרידה ביניכם ובין פיתה חמה ומהבילה. אי אפשר לתאר את ההרגשה כשהפלא מתרחש והבצק מתמלא אוויר ונוצרת פיתה.
חומרים ל-10 פיתות:
500 גרם קמח כוסמין מלא
300-360 מ״ל מים
1 כף שמרים יבשים
1 כפית גדושה סוכר
1 כפית גדושה מלח
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שוקלים קמח ומים, מוסיפים שמרים וסוכר ומערבלים.
2. מוסיפים מלח ושמן וממשיכים ללוש עוד 7 דקות. במידת הצורך מוסיפים עוד מים (מקסימום 3-4 כפות). לשים עד לקבלת בצק חלק, רך ונוח ללישה.
3. משמנים את כדור הבצק, עוטפים בשקית ומתפיחים בתנור לכחצי שעה.- בפונקציית התפחה בתנור
4. מחלקים את הבצק ל- 10 כדורים שווים, מכסים אותם ומניחים להם לתפוח 10-15 דקות.
5. על משטח עבודה מקומח מרדדים כדור בצק לעיגול בעובי של 1/2 ס״מ. אם הבצק מתנגד לפתיחה הוא זקוק לעוד מנוחה. מרדדים עוד שני כדורים ומכסים.
6. מחממים ל-200 מעלות תנור כשתבנית בתוכו.
7. כשהתנור חם, מניחים בתבנית החמה את שלושת דסקיות הבצק המרודד, מניחים להם לקבל מכת חום, כך שהבצק מתחיל להתרומם כתוצאה מכיס של אוויר כלוא, שמנפח את הבצק והופך אותו לפיתה. אחרי 15-20 דקות הפיתות שחומות ותפוחות. מוציאים את הפיתות ושומרים בשקית או עטופות במגבת וממשיכים לפיתות הבאות.
בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM
הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.
ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.