עוגת פאי פקאן של טאלנטים אמיתיים מתחילה מבצק ביתי מושלם שמכינים במעבד מזון מולטי טאלנט.
מצרכים לבצק:
150 גרם קמח
1.5 כפית מלח
150 גרם חמאה
4 כפות מי קרח
מצרכים למילוי:
200 גרם אגוזי פקאן
150 גרם חמאה
100 גרם סוכר חום (דמררה)
230 מ״ל סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל
¼ כפית קינמון
3 ביצים
½ תפוז (לגרידת תפוז)
להגשה:
אגוזי פקאן לקישוט (לא חובה)
גלידת וניל או קצפת להגשה (לא חובה)
אופן הכנה:
שלב ראשון:
מערבבים את הקמח והמלח במעבד המזון, מוסיפים חמאה ומערבבים. מוסיפים מי קרח - כף בכל פעם, עד שהם מתאחדים לכדי בצק במרקם אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון ומכניסים למקרר לשעה לפחות לפני הרידוד.
שלב שני:
מקמחים את המשטח, מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 30 ס״מ, ומעבירים לתבנית. דוקרים את הבצק עם מזלג ומכניסים למקפיא, בזמן הזה מחממים את התנור ל-200 מעלות, מכסים את הבצק בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור לאפייה של 20 דקות. לאחר מכן, יש להסיר את נייר האלומיניום ולהמשיך לאפות עד שהבצק מתחיל להזהיב (בערך 5 דקות), לאחר מכן יש להוציא את הבצק לצינון.
שלב שלישי:
בקערה: יש להוסיף את המלח, הסוכר דמררה, הסירופ מייפל, תמצית הוניל, הביצים והקינמון (לפי הכמויות הרשומות למעלה) לקערה, מערבבים וטורפים עד לקבלת מרקם חלק.
שלב רביעי:
ממיסים חמאה בסיר קטן על אש בינונית עד לקבלת צבע שחום (וריחני), יוצקים את החמאה ביחד עם תערובת הסוכר בקערה נפרדת, מערבבים פנימה גרידת תפוז ואגוזי פקאן, ויוצקים את המילוי לתוך הבצק.
שלב חמישי:
מחממים את התנור ל-175 מעלות, ואופים את הפאי ל-45-55 דקות עד שהמילוי והבצק מקבלים מראה שחום ויציב. בסיום יש להגיש עם גלידת וניל והכי חשוב: ליהנות!
MultiTalent – מעבד המזון החכם של בוש
מעבד המזון MultiTalent של בוש מסדרת MC8 הוא לא רק חכם. הוא גם חזק, עם מנוע עוצמתי של עד 1250W, קערה ענקית של 3.9 ליטר ומגוון אביזרים עצום. כך שאתם יכולים לחתוך קוביות, לקצוץ סלטים, להקציף, לפרוס, לטחון, ללוש, לערבב ועוד מגוון פעולות שיעשו לכם חיים קלים במטבח וישיגו עבורכם תוצאות מושלמות בכל מנה.