הקלייה של הפקאנים סמוך להכנת הבצק מעניקה לעוגיות טעם משובח וארומה נפלאה. כל כך קל ופשוט להכין בצק פריך במעבד מזון.
חומרים ל-60 עוגיות:
2 כוסות (200 גרם) פקאנים שלמים טבעיים
2 כוסות (280 גרם) קמח
1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
1 כפית אבקת אפייה
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כף ליקר אמרטו או חלב
1 כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור עם חיישן אפייה ל-170 מעלות. מכינים שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה.
2. בתבנית עם נייר אפייה מפזרים את הפקאנים וקולים אותם 12 דקות להזהבה קלה. מצננים קליל.
3. מעבירים את הפקאנים למעבד מזון וטוחנים אותם לאבקה. מוסיפים קמח, אבקת סוכר ואבקת אפייה ומאחדים ביניהם בערבול.
4. מוסיפים קוביות חמאה, מלח וניל וליקר אמרטו, ומעבדים בפולסים עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק עדיין מתפורר, מוסיפים עוד כף או שתיים של מים קרים.
5. מניחים את הבצק למשך 10 דקות מכוסה במקרר.
6. מחממים שוב תנור שמתאים לכמות גדולה של עוגיות- שלושה מפלסים 4D ל-170 מעלות
7. יוצרים מהבצק כדורים קטנים והכי חשוב – אחידים, ומעצבים מכל אחד כדור בעל תחתית שטוחה ומניחים עם מרווחים קלים בתבניות.
8. אופים במשך 12 דקות או עד שהעוגיות רק מתחילות להזהיב. מוציאים מהתנור, מצננים ואם רוצים מקשטים באבקת סוכר.
MultiTalent – מעבד המזון החכם של בוש
מעבד המזון MultiTalent של בוש מסדרת MC8 הוא לא רק חכם. הוא גם חזק, עם מנוע עוצמתי של עד 1250W, קערה ענקית של 3.9 ליטר ומגוון אביזרים עצום. כך שאתם יכולים לחתוך קוביות, לקצוץ סלטים, להקציף, לפרוס, לטחון, ללוש, לערבב ועוד מגוון פעולות שיעשו לכם חיים קלים במטבח וישיגו עבורכם תוצאות מושלמות בכל מנה.