הקדמה: אין כמו כריך מפסטרמה תוצרת בית! הכי טעים והכי בריא!
חומרים להכנת חצי קילו:
פרפר חזה הודו (סביב קילו וחצי)
להשרייה:
1 ליטר מים בטמפ׳ החדר
1 כף מלח
2 כפות דבש
2-3 שיני שום פרוסות
תיבול הנתח:
1 כף פפריקה מתוקה1
כפית פפריקה מעושנת
רבע-חצי כפית פפריקה חריפה1
כפית אבקת שום2-3
כפות דבש
אופן ההכנה :
1. מערבבים את חומרי ההשריה בכלי שבתוכו משרים את הנתחים. מעבירים למקרר למשך 12 שעות לפחות.
2. מחממים תנור עם תכנית להכנת פסטרמה ל-250 מעלות.
3. מוציאים את הנתחים מהנוזל, מנגבים ומייבשים.
4. מערבבים את תערובת הפפריקות, שום ודבש. מורחים את הנתחים ומניחים על תבנית תנור עם רשת, שלתחתיתה יוצקים מים.
5. צולים רבע שעה בחום גבוה לסגירת הנתחים, מנמיכים חום התנור ל-150 ואופים עוד 40 דקות עד שהנוזלים המתנקזים מהנתחים צלולים וללא סימני דם. מצננים רבע שעה לפחות, לפני שפורסים. זה חשוב, כדי שהנתחים לא יאבדו מעסיסיותם.
6. חותכים כל נתח ל-2-3 וסוגרים כל נתח בוואקום כדי לשמור עסיסי. אפשר גם להקפיא!