חומרים:
לקלתית:
200 גרם ביסקוויטים
125 גרם חמאה
מיץ וגרידה מלימון שלם אחד
קורט קינמון טחון (לא חובה)
למלית:
45 גרם גרגירי ג'לטין
700 מ"ל יוגורט
700 מ"ל קצפת
4 כפיות דבש
120 גרם אבקת סוכר
גרידת קליפת תפוז
לציפוי:
3 תפוזים
פיסטוקים קצוצים
אופן ההכנה:
1. מרסקים את הביסקוויטים לפירורים קטנים ומניחים בקערה
2. מוסיפים חמאה רכה, מיץ וגרידת לימון ואת הקינמון ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
3. מרפדים תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות. משטחים את הקלתית לעובי אחיד על גבי נייר האפייה ומניחים במקרר לצינון של 30 דקות לפחות
4. מערבבים את היוגורט עם הג'לטין. לאחר מכן מוסיפים דבש, אבקת סוכר וגרידת תפוז ומערבבים שוב עד לאחידות. מקפלים את קרם היוגורט לתוך הקצפת המוכנה עד קבלת קרם חלק.
5. מוזגים את הקרם מעל הקלתית ומכניסים למקרר למשך הלילה או ל-8 שעות לפחות.
6. מקלפים את התפוזים ופורסים לפרוסות דקות. מניחים את פרוסות התפוז על גבי העוגה הקרה ומקשטים בפיסטוקים קצוצים
מגישים ונהנים מעוגה טעימה לכל המשפחה!