מוסקה

רשימת מרכיבים:
4 חצילים בינוניים
מלח
כוס שמן
4 תפוחי אדמה
2 עגבניות פרוסות פרוסים דק
3-4 ענפי טימין טרי

מוסקה

לבשר:
2 בצלים בינוניים
4 כפות זמן זית
750 גרם בשר טחון
2 שיני שום כתושות
3 כפות פטרוזיליה
3 כפות רסק עגבניות
1 כוס רוטב עגבניות (פסטה)
מלח
פלפל
1 כפית שטוחה פפריקה
½ כפית סוכר

רוטב בשמל:
3 כפות מרגרינה
3 כפות קמח
1.5 כוס מים
3 ביצים
½ כפית מלח

מוסקה

אופן הכנה:
1. פורסים את החצילים לפרוסות עגולות של 1 ס"מ וממליחים. משהים בערך 15 דקות (הכי טוב בשמש) ואז שוטפים ומנגבים היטב.
2. מטגנים בכיריים את פרוסות תפוחי האדמה ואת פרוסות החצילים ומניחים על נייר סופג.
3. מכינים את הבשר: קוצצים את הבצלים ומטגנים בשמן זית עד שכל הבשר מפורר ועשוי. מוסיפים לבשר את השום, רסק העגבניות, רוטב העגבניות והתבלינים ומערבבים היטב. מעבירים את הסיר לאש קטנה, מוסיפים חצי כוס מים ומכסים את הסיר. מבשלים בערך 25 דקות.
4. במקביל מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים בסיר את המרגרינה. כאשר המרגרינה נמסה מוסיפים את הקמח ובוחשים היטב כל הזמן. לאחר כ-2 דקות מוסיפים את המים ובוחשים כל הזמן. מביאים את רוטב הבשמל לרתיחה עדינה וממשיכים לבשל ולערבב עד שהתערובת מתעבה. מסירים מהאש.
5. טורפים את הביצים היטב, מוסיפים לביצים 2 כפות מהרוטב החם ומערבבים היטב להשוואת טמפרטורות. מוסיפים את תערובת הביצים לרוטב הבשמל ומערבבים יחד עם המלח.
6. מסדרים את המוסקה: בתבנית מלבנית עורכים את תפוחי האדמה. מעליהם מסדרים 1/3 מכמות החצילים. משטחים מעל את חצי מכמות רוטב הבשר ומעליהם מסדרים עוד 1/3 מכמות החצילים. מעל שוב משטחים את החצי הנותר של רוטב הבשר ומעל את החצילים הנותרים.
7. יוצקים את רוטב הבשמל מעל לשכבה האחרונה של החצילים, מסדרים עליו את פרוסות העגבניות. מקשטים בעלי טימין טרי.
8. אופים בתנור שחומם לחום של 180 מעלות בערך 40 דקות עד שהמאפה מקבל גוון זהוב עמוק. מחכים כעשר דקות לפני שפורסים.

צלם: אפיק גבאי