מרכיבים (לכ-12 שבלולים):
500 גר' קמח כוסמין
חצי כפית מלח
3 כפיות סוכר
20 גר' שמרים טריים
175 מל' חלב פושר
100 גר' חמאה רכה
2 ביצים בינוניות

למילוי:
4 כפיות של חמוציות מיובשות
2 כפיות של מיץ תפוחים או רום
3-4 כפיות קינמון
100 גר' סוכר חום



הכנה

שלבי ההכנה:

1. חתכו את החמוציות והניחו להשריה במיץ התפוחים או ברום.
2. הכניסו את הקמח והמלח לקערת המיקסר. צרו שקע בקמח והניחו בו את השמרים והסוכר. מזגו כמחצית מכמות החלב מעל התערובת וערבבו בעדינות את החלב, השמרים, הסוכר ומעט מן הקמח בקערה. הניחו מעל את החמאה ופזרו מעט קמח. כסו את הקערה עם מגבת והניחו למנוחה במקום חם כ-15 דקות
3. הוסיפו לקערה ביצה אחת, חלבון אחד ואת שארית החלב. בעזרת וו הקרס ערבבו את כל החומרים כ-5 דקות בעוצמה 3 עד שהבצק כבר לא נדבק לדפנות הקערה. כסו בניילון נצמד והניחו לתפוח כ-60-40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו. ערבבו שנית את הבצק בעוצמה 1 והשאירו את הבצק לנוח לעוד כ-30 דקות.

הכנה

4.חממו תנור לכ-180מעלות. לאחר מכן, רדדו את הבצק למלבן בגודל 60x40 ס"מ, הברישו את המלבן בחמאה מומסת ופזרו מעליו, באופן שווה, את הסוכר החום, החמוציות המושרות והקינמון.
5. גלגלו את הבצק לרוחב ובעזרת סכין חדה, חתכו את הגליל לחתיכות בעובי של כ-5 ס"מ. הניחו את החתיכות עם החלק הפתוח כלפי מעלה בתבנית שרופדה בנייר אפייה. כסו את התבנית בנייר סופג ותנו לשבלולים לנוח עוד כ-20 דקות. הברישו חלמון ביצה על השבלולים והכניסו ל-25 דקות בתנור
6. הוציאו את שבלולי הקינמון מהתנור והניחו אותם על רשת עד שיתקררו מעט. בתיאבון!!

טיפ: לטובת מתכון פרווה ניתן להחליף את החלב בחלב שקדים ואת החמאה בשמן קוקוס.

מיקסר OptiMUM של בוש

בשבילי? רק אוטומט. מיקסר OptiMUM של בוש

מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים. משקל אינטגרלי, פעולת בצק תלת מימדית ומנוע עוצמתי 1500W