כיסני הבצק הטעימים האלה עושים כבוד לירקות העליים – אפשר להחליף את התרד בעלי מנגולד ולשלב גם קייל. את הבצק מכינים במעבד מזון.
חומרים ל-20 מאפיים:
500 גרם קמח
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית סוכר
¾-1 כוס (180-240 מ״ל) מים
4 כפות שמן זית
1 כפית מלח
למלית:
1 בצל קצוץ דק-דק
מלח
4 כפות שמן זית
חצי קילו עלי תרד, נקיים מגבעולים
200 גרם גבינה מלוחה (ערבית, יוונית או בולגרית)
1 כפית גדושה תערובת זעתר
אופן הכנה:
1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר אופטימום עם וו לישה שוקלים קמח עם שמרים, סוכר ומים, לשים כ-2 דקות.
2. מוסיפים שמן זית ומלח וממשיכים ללוש עוד 5 דקות או עד שהבצק רך וחלק. מכדררים אותו על משטח עבודה, מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים.
3. מכינים את המלית: מערבבים את הבצל עם מלח ומועכים בידיים וכשהוא רך מוסיפים את עלי התרד ומערבבים/מועכים יחד עוד דקה. סוחטים מנוזלים ומוסיפים גבינה וזעתר. מערבבים.
4. מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק לעלה דק, מקסימום חצי ס״מ עובי. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס״מ ובמרכז כל אחד מניחים כפית גדושה של מלית וסוגרים לצורת משולש כמו אוזני המן. מניחים בתבנית עם נייר אפייה עם מרווחים. מכסים ומתפיחים.
5. מחממים תנור עם חיישן אפייה ל-220 מעלות.
6. מברישים את הכיסנים בשמן זית ואופים 8-10 דקות עד שהם זהובים יפה.
בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM
הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.
ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.