מצרכים:
100 גרם חמאה
6 בצלי שאלוט קצוצים
100 גרם של אורז מסוג ריזוטו
חצי כוס יין לבן
כ-700 מ"ל ציר ירקות חם300
מ"ל שמנת מתוקה 15% שומן
2 שיני שום קצוצות200
גרם אפונה ירוקה
מלח ופלפל
פרמז'ן מגורר
הכנת הריזוטו:
ממיסים 50 גרם חמאה בסיר קטן, מוסיפים מחצית מבצלי השאלוט הקצוצים ומטגנים קלות עד שמגיעים לשקיפות
מוסיפים את אורז הריזוטו ומערבבים על להבה מספר 4
מוסיפים את היין הלבן ומתבלים במעט מלח ופלפל
מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהאורז סופח את היין הלבן
מוסיפים את ציר הירקות לאורז בהדרגה תוך כדי בחישה (מוסיפים כ-200 מ"ל בכל פעם, מערבבים עד שהאורז סופח את הנוזלים ומוסיפים שוב)
מוסיפים 100 מ"ל שמנת מתוקה, מערבבים, ומבשלים 15-20 דקות על להבה מספר 4.
הכנת קרם האפונה:
מטגנים קלות (עד לשקיפות) את יתרת השאלוט הקצוצים ביתרת החמאה.
מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים כ-30 שניות. לאחר מכן מוסיפים את האפונה ויתרת השמנת המתוקה, מתבלים לפי הטעם, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים על להבה מספר 3 כ-7 דקות. מערבבים מדי פעם.
לאחר שהאפונה מתרככת לגמרי, טוחנים את הקרם עם בלנדר מוט. במידה והקרם סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט ציר ירקות.
הרכבת המנה:
מוזגים מעל לריזוטו המוכן כ-2 עד 3 כפות גדושות של קרם אפונה ומוסיפים גם פרמז'ן מגורר לפי הטעם. מערבבים היטב ומעבירים לצלחת הגשה. מגישים חם..
למה לבשל עם אינטואיציה כשאפשר לבשל בדיוק?
תכירו את כיריים הגז של בוש עם טכנולוגיית FlameSelect, להתאמה מדויקת של עוצמת הלהבה ב-9 רמות בחירה, לקבלת תוצאות מושלמות בכל פעם מחדש.
אופן הבישול בכיריים הגז בעלות FlameSelect הוא קל, בטוח ומהנה ככל האפשר. הכיריים גז מצוידות בטכנולוגיה חדשנית, המציעה לכם רמת דיוק חדשה בהתאמת עוצמות הלהבה, על ידי בחירת דרגות חום מוגדרות מראש. אז כדי שהאוכל יצא בדיוק כמו שאתם אוהבים, תתרגלו לדבר במספרים.