זמן הכנה 10 דקות
זמן כולל שעה
מצרכים:
1 עוף שלם
½ קג תפוחי אדמה קטנים שטופים
4 כפות שמן זית
1 כפית מלח דק
3 שיני שום קצוצות
2-3 ענפי רוזמרין
½ כפית פלפל שחור טחון
¼ כוס מיץ לימון
1 כפית חרדל
1 כפית דבש
אופן ההכנה:
1. ראשית, מחממים תנור לחום גבוה של 200 מעלות.
2. שנית, מניחים את תפוחי האדמה בתבנית תנור ומתבלים בשמן, מלח, פלפל ושום.
3. מערבבים בקערה קטנה: מיץ לימון, חרדל, דבש, מלח ופלפל. מורחים ומעסים את העוף מכל הכיוונים.
4. מניחים את הלימון השלם בחלל הבטן של העוף וקושרים את העוף.
5. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור במשך כ-30 דקות.
6. מסירים את נייר הכסף, מרטיבים את העוף בנוזלים שנוצרו בתחתית התבנית וממשיכים לצלות את העוף עוד כ-20 דקות או עד שהעוף זהוב ומוכן.
קרדיט - צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: נעמה רן, באדיבות פודי