הדרך הכי טובה לבשל חזה עוף ולהשאיר אותו עסיסי היא לבשל אותו במיצים של עצמו. בוואקום. מתקבל עוף רך ונימוח מצוין להכנת סלט, לשילוב בפסטה או להכנת כריכים.
חומרים ל-4 מנות:
חזה עוף שלם, בערך חצי קילו, ללא עור ועצם
1 כף חרדל דיז׳ון גרגרים
1 כף דבש
1 כף שמן זית
1 שן שום כתושה
לסלט:
חזה עוף מתובל סו-וויד
מיץ וקליפה מגוררת מלימון עסיסי
2 מקלות סלרי אמריקאי קצוץ
2 בצל ירוק קצוץ
3 כפות מיונז
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1. מערבבים חרדל, דבש, שמן זית ושום למחית. מעסים את חזה העוף בתערובת. משרים וסוגרים בוואקום באמצעות בלנדר מוט וואקום עם אביזר ייעודי למשך שעה לפחות והכי טוב 6 שעות.
2. מחממים סיר עם מים רותחים ומבשלים בשיטת בישול בסו-וויד את הנתח עם התבלינים 15-20 דקות בבעבוע עדין. מכבים. מצננים עוד רבע שעה בתוך הוואקום.
3. מפרקים את הנתח לרצועות. מערבבים רצועות עוף בקערה עם יתר החומרים. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים בתוך עלי חסה עגולה או בבייגל.