זמן הכנה 10 דקות
זמן כולל שעה ורבע
חומרים ל-6-8 מנות
1 כוס בורגול גס
1 כרובית פרחים גדולה
50 גרם חמוציות מיובשות
12 משמשים מיובשים קצוצים
5 גבעולי סלרי פרוסים דק
1 לימון שלם קצוץ דק
1/2 צרור כוסברה קצוץ דק דק
1/2 צרור נענע קצוץ דק דק
1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק דק
5 בצל ירוק פרוס דק דק
50 גרם שומשום קלויים
100 גרם מקלות שקדים קלויים
50 גרם צנוברים קלויים
לרוטב
3/4 כוס שמן זית
3/4 כוס מיץ לימון
1 כף מלח
3 כפות דבש
1 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
1. משרים את הבורגול במים רותחים, במשך כשעה בערך, שוטפים, מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
2. מפרידים את הכרובית לפרחים גדולים, מניחים בקערה ויוצקים מים רותחים עד לכיסוי. מצננים, מסננים ומייבשים.
3. מעבירים את הכרובית למעבד מזון ובפולסים קוצצים למרקם פירורי.
4. מעבירים את הכרובית לקערה עם הבורגול.
5. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הסלט.
6. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה, יוצקים מעל הסלט, מערבבים, טועמים, מתקנים תיבול אם יש צורך ומגישים.
קרדיט - צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: נעמה רן, באדיבות פודי