מצרכים לקרם פטיסייר:
250 מ"ל חלב (1 כוס)
1 מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל
50 גרם סוכר (¼ כוס)
20 גרם קורנפלור (2 כפות)
3 חלמונים
50 מ"ל חלב (½ 3 כפות)
מכינים קרם פטיסייר:
מדליקים את הכיריים על להבה מספר 2.
מחממים בסיר 250 מ"ל חלב ו-50 גרם סוכר. חוצים את מקל הוניל ומגרדים את הגרגרים לתוך הסיר. מביאים לרתיחה עדינה.
במקביל, טורפים בקערה נפרדת את החלמונים, 50 מ"ל חלב ואת הקורנפלור לתערובת חלקה.
מוזגים את תערובת החלמונים לתוך החלב החם ומערבבים ללא הפסקה עד להסמכת הקרם. מסירים מיד מהאש ומצננים עד להגשה.
מצרכים לרוטב טופי:
200 גרם סוכר (1 כוס)
30 מ"ל מים (2 כפות)250
מ"ל שמנת מתוקה 38% (1 מיכל)
75 גרם חמאה
חצי כפית מלח גס
מכינים רוטב טופי:
מדליקים את הכיריים על להבה מספר 2.
בסיר או במחבת רחבה ממיסים סוכר ומים בלי לערבב עד שהסוכר הופך לנוזל בצבע ענברי ובועיות קטנות מכסות את שטח המחבת.
מוסיפים שמנת מתוקה, טורפים עד לאחידות ומסירים מהאש.
מוסיפים את החמאה (חתוכה לקוביות) ואת המלח ומערבבים היטב ליצירת רוטב חלק.
מגישים את קרם הפטיסייר לצד פרוסות בננה צרובות ושיערות קדאיף ומוזגים מעל את רוטב הטופי.
למה לבשל עם אינטואיציה כשאפשר לבשל בדיוק?
תכירו את כיריים הגז של בוש עם טכנולוגיית FlameSelect, להתאמה מדויקת של עוצמת הלהבה ב-9 רמות בחירה, לקבלת תוצאות מושלמות בכל פעם מחדש.
אופן הבישול בכיריים הגז בעלות FlameSelect הוא קל, בטוח ומהנה ככל האפשר. הכיריים גז מצוידות בטכנולוגיה חדשנית, המציעה לכם רמת דיוק חדשה בהתאמת עוצמות הלהבה, על ידי בחירת דרגות חום מוגדרות מראש. אז כדי שהאוכל יצא בדיוק כמו שאתם אוהבים, תתרגלו לדבר במספרים.