תבנית קוגלהוף בקוטר 22 ס"מ. מומלץ להשתמש בתבנית אפייה ממתכת בצבע כהה.
עוגת שוקולד קלאסית שתתאים לכל אירוע!
אם אתם חובבי עוגות שוקולד, המתכון הבא יהיה תוספת מעולה לספר המתכונים שלכם! למה? לא רק שמדובר בעוגה טעימה ומתוקה, היא גם כל כך קלה להכנה. ואם אתם אופים אותה בתנור מסדרה 8 של בוש, חיישן האפייהPerfectBake יודיע לכם מתי העוגה מוכנה.
מצרכים
חומרים יבשים: 75 גר' שקדים קלופים טחונים 75 גר' קמח כפית סודה לשתיה 10 גר' אבקת קקאו |
לתערובת החמאה: 150 גר' חמאה רכה 100 גר' סוכר שקית סוכר וניל קורט מלח 2 ביצים (M) 4 חלמונים |
לתערובת השוקולד: 150 גר' שוקולד (85% קקאו) 75 גר' סוכר 4 חלבונים |
אופן ההכנה
1. המיסו בסיר קטן על טמפרטורה נמוכה את השוקולד. כאשר השוקולד נמס חלקית הוסיפו, תוך כדי ערבוב, 4 חלבונים ו- 75 גר' סוכר. הסירו מהאש והמשיכו לערבב עד לקבלת תערובת יציבה.
2. בקערה נפרדת ערבבו את החמאה הרכה והוסיפו בהדרגה: 100 גר' סוכר , סוכר וניל וקורט מלח. הוסיפו את הביצים ( 2 ביצים מידה M ו- 4 חלמונים) וערבבו עד לקבלת ערובת אחידה.
3. אחדו את תערובת החמאה עם תערובת השוקולד בעדינות עד לקבלת תערובת חלקה
4. בכלי נפרד מזגו את כל החומרים היבשים (שקדים טחונים, קמח, אבקת סודה לשתייה, אבקת קקאו). הוסיפו אותם לתערובת השוקולד וקפלו עד לקבלת תערובת אחידה.
5. העבירו לתבנית אפייה משומנת והכניסו לתנור.
תוכנית האפייה
אם ברשותכם תנור בוש מסדרה 8 השתמשו בחיישן האפייה!*.בחרו בתוכנית "עוגות בתבנית" וזה הכל. התנור שלכם יווסת את תהליך האפייה באופן אוטומטי ויודיע לכם כשהעוגה מוכנה. רק שימו לב לא לפתוח את התנור במהלך התוכנית.
אם אין ברשותכם תנור בוש מסדרה 8, אפו את עוגת השוקולד על טמפרטורה של 170 מעלות למשך כ- 45-40 דקות
טיפ!
לאחר שהעוגה הצטננה קלות, תוכלו לצפות אותה בשוקולד. המיסו חבילת שוקולד מריר וערבבו אותה עם חצי מיכל שמנת מתוקה. את השוקולד שפכו על העוגה וכשמתקרר מעט- קשטו בסוכריות צבעוניות
בתיאבון ומזל טוב!
(*אם ברשותכם תנור מסדרה 8- אין להשתמש בתבנית המכילה סיליקון על מנת לא לפגוע בחיישן)
תוצאות אפייה מושלמות עם תנורים מסדרה 8 של בוש
סדרת התנורים החדשה של בוש מציעה עד 30 תכניות מוגדרות מראש, פירוליזציה לניקוי עצמי בכ-480 מעלות ועוד מגוון תכניות שיהפכו את חוויות האפייה שלכם למדהימה.