סלט סלק

מצרכים:
4 סלקים בינוניים (טריים וקלופים)
2\1 כוס אגוזי פקאן מסוכר \ פקאן מומלח
חופן חמוציות מיובשות (אופציה רק למי שמשתמש בפקאן מומלח ולא מסוכר)
1 צרור גדול פטרוזיליה
1 צרור גדול כוסברה
אופציונלי : 250 גרם גבינת פטה 5% או גבינה כחולה

רוטב:
מיץ מלימון שלם
4 כפות שמן זית
מלח דק
פלפל טחון

סלט סלק טרי , ירוקים , חמוציות ואגוזים

אופן הכנה:
1. מכניסים את הסלקים למעבד מזון בפונקציית חיתוך לקוביות.
2. שוטפים את הפטרוזיליה והכוסברה, מייבשים את העלים וקוצצים אותם גס (ניתן לקצוץ במעבד מזון).
3. מוסיפים לקוביות הסלק את עשבי התיבול ומערבבים היטב.
4. שופכים מעל את מיץ הלימון ושמן הזית, מתבלים במלח ופלפל (לא הרבה מלח, כי הגבינה מלוחה). מחכים במשך 5 דקות.
5. חותכים את הפקאנים המסוכרים או המומלחים גס (ניתן לקצוץ במעבד מזון), כך שיישארו חתיכות גדולות ומוסיפים לסלט.
6. מערבבים קלות ומעבירים לצלחת הגשה יפה.
7. אם משתמשים בפקאן מומלח, אפשר להוסיף גם חמוציות להוספת מתיקות.
8. ניתן לקשט את הסלט בחתיכות יפות של גבינת פטה ומגישים.

קרדיט - צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: נעמה רן, באדיבות פודי