לביבת ירקות קלאסית וטעימה שאין כדוגמתה, הפעם כלביבה משפחתית.
זוהי לביבה המכילה גם ירקות וגם גבינות משובחות. היא מהירת הכנה וטעימה כבר אמרנו?
רשימת חומרים:
2 יחידות קישואים בינוניים
1 תפוח אדמה גדול
2 גזרים בינוניים
100 גרם גבינה בולגרית שבורה לחתיכות גסות
70 גרם (½ כוס) קמח
50 גרם גבינת פרמז'ן
1 בצל לבן בינוני
2 ביצים מידה M
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
צרור נענע
צרור שמיר
מלח
פלפל שחור
לטיגון:
שמן קנולה או חמניות
אופן הכנה:
קולפים את כל הירקות מהקליפה ושוטפים היטב.
מגרדים את כל הירקות בפומפייה, קוצצים את כל הירק, את הבצל פורסים לג׳וליאנים ומעבירים לקערה גם כן. אפשר גם להכניס הכל למעבד מזון עם דיסקית פומפייה דקה או דיסקית ג'וליאנים על מנת להגיע לאותה תוצאה. מוסיפים את הגבינות, קמח, ביצים, מלח ופלפל שחור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
משמנים קלות את המחבת, וכאשר השמן מתחמם היטב מעבירים את התערובת לתוך המחבת, סוגרים את אותה עם מכסה ונותנים ללביבה להתבשל למשך כ-5 דקות.
לאחר מכן מסירים את המכסה ובודקים האם היא מוכנה בחלק התחתון שלה. במידה ומוכן – הופכים את הלביבה לצידה השני בעזרת צלחת השני וסוגרים שוב את המכסה לכ-5 דקות נוספות.
בודקים שהלביבה עשוייה היטב ומעבירים לצלחת הגשה.
ניתן לפזר מעל מעט בצל ירוק קצוץ לטבעות דקות ולהגיש בצד שמנת חמוצה מתובלת במעט עירית או שמיר.
המתכון באדיבות התוכנית "אין כמו בבית" של ערוץ אוכל עם מיקי שמו ומיכל הקטנה.
צילום: נופר בוגנים, ארט: קרן ברק
MultiTalent – מעבד המזון החכם של בוש
מעבד המזון MultiTalent של בוש מסדרת MC8 הוא לא רק חכם. הוא גם חזק, עם מנוע עוצמתי של עד 1250W, קערה ענקית של 3.9 ליטר ומגוון אביזרים עצום לחיתוך קוביות, לקיצוץ סלטים, להקציף, לפרוס, לטחון, ללוש, לערבב ועוד מגוון יתרונות שיעשו לכם חיים קלים במטבח וישיגו עבורכם תוצאות מושלמות בכל מנה.
למה לבשל עם אינטואיציה כשאפשר לבשל בדיוק?
תכירו את כיריים הגז של בוש עם טכנולוגיית FlameSelect, להתאמה מדויקת של עוצמת הלהבה ב-9 רמות בחירה, לקבלת תוצאות מושלמות בכל פעם מחדש.
אופן הבישול בכיריים הגז בעלות FlameSelect הוא קל, בטוח ומהנה ככל האפשר. הכיריים גז מצוידות בטכנולוגיה חדשנית, המציעה לכם רמת דיוק חדשה בהתאמת עוצמות הלהבה, על ידי בחירת דרגות חום מוגדרות מראש. אז כדי שהאוכל יצא בדיוק כמו שאתם אוהבים, תתרגלו לדבר במספרים.