כדורי בריאות טבעוניים של מיקי שמו

אמא של מיקי שמו היתה מכינה כדורי "שוקולד" מקקאו וביסקוויטים טחונים ומצפה אותם בקוקוס טחון. מיקי השאיר את ציפוי הקוקוס הנוסטלגי, אבל הכדורים עצמם עברו שינוי – והפכו לתערובת של קוקוס, ושקדים טחונים ושוקולד מריר אמיתי. חמישה חומרי גלם בלבד, הכנה פשוטה להפליא ותוצאה מפנקת ואפילו טבעונית

חומרים לכ-30 כדורים:
300 גרם (3 כוסות + 3 כפות) קוקוס טחון
130 גרם (1/3 1 כוסות) אבקת שקדים
180 מ"ל (3/4 כוס) סירופ מייפל אמיתי
100 מ"ל (1/3 כוס + 2 כפות) חלב קוקוס
180 גרם שוקולד צ'יפס מריר איכותי

לציפוי:
קוקוס טחון

אופן ההכנה:
שמים בקערה קוקוס טחון, אבקת שקדים, מייפל וחלב קוקוס ומערבבים עד שהקוקוס הטחון ואבקת השקדים סופגים היטב את הנוזלים ומתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים עד שהם מתפזרים תערובת.
מגלגלים מהתערובת כדורים בקוטר 4 ס"מ ומיד מגלגלים בציפוי קוקוס כדי שיידבק היטב לכדורים הלחים והרכים. מניחים בצלחת/מגש ומעבירים למקרר לשעה לפחות להתייצבות. שומרים בכלי אטום במקרר עד 10 ימים.
המתכון באדיבות התוכנית "אין כמו בבית" של ערוץ אוכל עם מיקי שמו ומיכל הקטנה.
צילום: נופר בוגנים, ארט: קרן ברק