מרכיבים לכ-35 עוגיות:
200 גרם חמאה רכה
100 גרם (½ כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
300 גרם (2 כוסות + 1 כף גדושה) קמח עוגיות מנופה
1 כף אבקת שקדים
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל 170 מעלות.
2. מכינים את הבצק: מערבלים במיקסר עם "וו גיטרה" את החמאה והסוכר כ- 5 דקות במהירות בינונית, עוצרים, מגרדים את הדפנות הפנימיות של קערת המיקסר ומוסיפים את תמצית הוניל ומחצית מהקמח המנופה. מערבבים במהירות איטית כ 1/2 דקה ומוסיפים את יתרת הקמח עד לקבלת בצק אחיד.
3. מוציאים את הבצק למשטח עבודה מעט מקומח ומסיימים את לישתו, מניילנים ומכניסים למקרר ל- 15 דקות.
4. מרדדים וקורצים: מרדדים את הבצק על גבי משטח עבודה מעט מקומח לעובי של כ 1/2 ס"מ, מברישים את הבצק בביצה טרופה, ומפזרים מעל סוכר.
5. קורצים לכוכבים ולבבות או לעיגולים בקוטר 4 ס"מ.
6. מסדרים במרווחים זהים של 2 ס"מ אחת מן השנייה ואופים כ- 12-15 דקות עד להזהבה.
7. מצננים ומאחסנים בכלי אטום עד כ- 10 ימים.
המתכון מתוך התוכנית "מתכונים בטעם של פעם" בערוץ האוכל. צילום עוגיות: קרין שביט. צילום מיקי שמו: אבישג שאר-יישוב