בעיצומו של הקיץ, כשתאנים מציפות את דוכני השווקים, אני מייד מתחיל לפנטז על מאפים עם הפרי הארצי ישראלי האהוב. שילוב תאנים עם קרם שקדים עובד נהדר- כמות קטנה תספיק כדי להוסיף עוד רובד טעם ומרקם קרמי למאפה הקליל הזה.

גלאט בקוטר 22-24 ס"מ

רשימת מוצרים:
6 תאנים בינוניות חצויות ( לא בשלות מדיי)

לבצק:
50 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות
20 גרם (2 כפות) שמן קוקוס
150 גרם (1 כוס + כף) קמח לבן מנופה
קורט מלח
40 מ"ל (1/2 2 כפות) מים קרים

לקרם שקדים:
50 ג' חמאה רכה
50 גרם (1/4 כוס) סוכר דמררה
50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
1 ביצה בינונית
10 גרם (1 כף) קמח

להברשה:
ביצה טרופה

להגשה:
מעט אבקת סוכר (לא חובה)

אופן הכנה:
מכינים את הבצק: מעבדים במעבד מזון את כל החומרים למעט המים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים מים ומערבלים רק עד שנוצר כדור בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
מכינים את קרם השקדים: מערבלים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת משחה חלקה.
מרכיבים את הגאלט ואופים: מחממים תנור ל-170 מעלות.
מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול קוטר 26 ס"מ ועובי 5 מ"מ. מורחים את קרם השקדים במרכז העיגול אך משאירים שוליים חשופים ברוחב 5-4 ס"מ. מסדרים את התאנים על קרם השקדים כך שהחלק החתוך שלהן יפנה כלפי מעלה. מברישים את שולי הבצק בביצה.
מקפלים את השוליים מעל התאנים וצובטים את הבצק כל 5-4 ס"מ לקבלת דוגמה של קפלים. מברישים את שולי הבצק בביצה.
מעבירים בזהירות את נייר האפייה עם הגאלט לתבנית תנור.
אופים כ-50 דקות עד להזהבה עמוקה. מצננים מעט לפני ההגשה. אם רוצים, מפדרים במעט אבקת סוכר.
המאפה במיטבו ביום ההכנה. אפשר לשמור אותו עד יומיים במקרר ולחמם בתנור לפי ההגשה.

אם אין תאנים מכינים את הגאלט עם שזיפים, אגסים או משמשמים. חותכים לפלחים (רבעים, שישיות או שמיניות- תלוי בגודל הפרי) ומסדרים בעיגולים.

צילום :דניאל לילה ועמית פרבר

מיקסר בוש OptiMUM

בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM

הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.

ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.

הכירו את OptiMUM