עוגת גזר ואגוזי מלך

עוגת גזר ואגוזי מלך

המתכון של מיקי מבוסס שמן במקום חמאה, וכך מתאים לשומרי כשרות וכמובן לנמנעים מלקטוז. בנוסף, השמן משאיר את העוגה לחה לאורך זמן. הגזר מוסיף עוד נופך בריאותי לעוגה ותורם לעסיסיותה ושילוב אבקת אפיה וסודה לשתייה מבטיח עוגה גבוהה ואוורירית

מצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ:
240 מ"ל שמן קנולה (1 כוס)
3 ביצים מידה L
210 גרם (½ 1 כוסות) קמח
300 גרם (½ 1 כוסות) סוכר דמררה
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית קינמiן
¼ כפית ג’ינג’ר יבש טחון
¼ כפית אגוז מוסקט טחון טרי
3 גזרים (400 גרם) גזר מגורר דק
120 גרם (1 כוס) אגוזי מלך שבורים גס

עוגת גזר ואגוזי מלך של מיקי שמו

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות
במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את השמן והביצים למשך כ- 2 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ותבלינים.
מנמיכים את מהירות המיקסר לאיטית ומוסיפים בהדרגתיות את החומרים היבשים.
לאחר מכן מוסיפים את הגזר והאגוזים וממשיכים לערבל רק עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים לתבניות משומנות ומכניסים לתנור למשך כ-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

שומרים מחוץ למקרר עד 3 ימים או במקרר עד 5 ימים.

עוגת בננה ושברי שוקולד מריר 70%

עוגת בננה ושברי שוקולד מריר 70%

לעוגת הבננה גרסאות מרובות. הפעם שילב מיקי שמו בין מתכוני לחם בננות ועוגת בננה עשירה. התוצאה מפתיעה לטובה, וגם הפעם – ללא מוצרי חלב.

מצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 22 ס"מ
2 ביצים מידה L
125 גרם (½ כוס+ 2 כפות) סוכר דמררה
100 מ"ל (½ כוס פחות 1 כף) מייפל טבעי
150 מ"ל (¾ כוס) שמן קנולה
50 גרם (½ כוס) קוקוס טחון
50 גרם שוקולד מריר 70% קצוץ
5 גרם (½ שקית) אבקת אפייה
190 גרם (½ 1 כוסות פחות 1 כף) קמח מנופה
30 גרם (1/3 כוס) אבקת שקדים
קורט מלח
2 בננות בינוניות בשלות מעוכות

לקישוט:
2 בננות בינוניות בשלות
50 גרם ( ¼ כוס) סוכר דמררה

עוגת בננה ושברי שוקולד מריר 70%

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום 170 מעלות.
במיקסר עם מטרפה מקציפים את הסוכר יחד עם הביצים עד לקבלת קצף יציב ותפוח, מוסיפים את המייפל יחד עם השמן בהדרגה, מוסיפים את הבננות ומנמיכים את המיקסר למהירות איטית.
מערבבים בקערה בצד את הקמח, אבקת האפייה ואבקת השקדים ומוסיפים אותה בהדרגה. עוצרים את פעולת המיקסר מיד כאשר התערובת אחידה.
משמנים מעט את תבניות האינגליש קייק ומוזגים את הבלילה עד ¾ גובה. חוצים כל בננה לאורכה ל- 3 חלקים, ומניחים על גבי העוגה בעדינות ומפזרים את סוכר הדמררה מעל.
אופים למשך 50 דקות עד להזהבה או עד למבחן הקיסם.

עוגת שקדים ופירות יבשים בברנדי

עוגת שקדים ופירות יבשים בברנדי

לעוגה זאת גרסאות רבות, ולרוב מדובר בעוגה עסיסית משולבת בפירות יבשים. הפעם בחר מיקי בשילוב המנצח של ברנדי ואבקת שקדים.

מצרכים לתבנית מלבנית באורך 30 ס"מ:
½ 1 כוסות פירות מיובשים חתוכים בגודל 2 ס"מ (משמשים, דבלים, פפאיה וכו')
120 מ"ל ברנדי (½ כוס)
150 גרם חמאה רכה
250 גרם סוכר (¼ 1 כוסות)
2 ביצים מידה L
250 גרם אבקת שקדים (3/4 1 כוסות)
כפית אבקת אפייה
גביע שמנת חמוצה 15% (200 גרם)
כוס אגוזי מלך קצוצים גס

עוגת שקדים ופירות יבשים בברנדי

אופן ההכנה:

משרים את הפירות המיובשים בברנדי כשעה ומסננים היטב. מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית.
מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר כ-3 דקות במהירות בינונית לתערובת קרמית, ומוסיפים ביצה אחר ביצה עד שהן נבלעות בתערובת.
מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את אבקת השקדים, אבקת האפייה והשמנת החמוצה לסירוגין ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים אגוזים ואת הפירות המיובשים המסוננים ומערבלים רק עד לפיזורם בתערובת.
יוצקים את התערובת לתבנית ומחליקים.
אופים כ-45 דקות, עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב עמוק והקיסם הננעץ בה יוצא יבש עם פירורים לחים.
מאחסנים מכוסה במקרר עד 10 ימים.

בתיאבון!