חומרים לרולדה אחת באורך 30 ס"מ:
4 ביצים גדולות (L)
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית
105 גרם (3/4 כוס) קמח רגיל
1/2 כפית אבקת אפייה
1/8 כפית מלח
1 כף שמן קנולה
לקציפת וניל:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
11/2 כוסות פירות קיץ
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור סטנדרטית בגודל 34X42 ס"מ בנייר אפייה.
מכינים את הקציפת וניל: מרתיחים חצי מיכל שמנת מתוקה ושופכים על גבי השוקולד הלבן, ממתינים כחצי דקה ומערבבים עד לאחידות, מכסים בניילון נצמד ומקררים למשך שעתיים (במידה ועשיתם כמות גדולה יותר מקררים לפחות למשך 4-6 שעות).
מכינים את הרולדה: מקציפים ביצים עם סוכר ותמצית וניל בקערת מיקסר כ-7 דקות במהירות בינונית לקצף תפוח ובהיר. מקפלים קמח, אבקת אפייה ומלח בעזרת מרית ולבסוף את השמן.
יוצקים לתבנית ומחליקים.
אופים כ-7 דקות עד הזהבה. מצננים היטב.
מסיימים את הקציפה ומרכיבים את הרולדה: מקציפים את התערובת שוקולד לבן יחד עם חצי מיכל שמנת מתוקה ו- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל לקציפה יציבה.
מנתקים את הרולדה מנייר האפייה, הופכים לצד השני (כשצידה העליון נמצא כעת למטה על גבי נייר האפייה), מורחים את הקציפה על הרולדה ומפזרים מעל קוביות פירות. עושים מעין מכפלת קטנה של הרולדה בצלע האורכית הקרובה אליכם בעזרת הידיים וממשיכים לגלגל עם נייר האפייה. זורים אבקת סוכר.
מאחסנים מכוסה במקרר עד 3 ימים.
טיפ:
מומלץ לעשות שימוש בביצים בטמפ' החדר, זמן ההקצפה יתקצר.
ניתן לעטר את הרולדה בשברי עוגיות, ולבזוק מעל מעט אבקת סוכר.
בתאבון!