לחמניות שוקולד בציפוי פולנטיה על מגשים ועל אחד המגשים קערת תותים

לחמניות רכות במתיקות עדינה ומרקם נימוח. השימוש בשמנת מתוקה ושוקולד מעניק ללחמניות איכויות המזכירות עוגה טובה. לפני אפיית הלחמניות בתנור מצפים אותן בפולנטה שמעניקה מעטה זהב מגרה ופריכות נהדרת שעומדת בניגוד לחלק הפנימי הרך.

חומרים ל-7 לחמניות גדולות: דרגת קושי: בינוני

לבצק המקדים:

150 גרם קמח לחם מנופה (1 כוס + 1 כף)
100 מ"ל מים (1/3 כוס + 1 כף)
5 גרם שמרים יבשים (1 כפית שטוחה)

לבצק הלחם:

500 גרם קמח לפיצה ופוקצ'ה (½ 3 כוסות + כף)
10 גרם מלח (½ 1 כפית)
5 גרם שמרים יבשים (1 כפית)
200 מ"ל מים (3/4 כוס+ 1 כף)
120 מ"ל שמנת מתוקה לבישול 15% שומן
100 גרם שוקולד מריר 70% מומס
50 גרם ממרח שוקולד
75 גרם שוקולד צ'יפס מריר (½ כוס)

לציפוי:

250 גרם קמח פולנטה (½ 1 כוסות + כף)

מכינים את הבצק המקדים:

שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק רך וחלק. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ושומרים בטמפרטורת החדר למשך שעה.

מכינים את בצק הלחם:
• מוסיפים לקערה עם הבצק המקדים מים, קמח, שמרים ושמנת מתוקה ולשים כ-3 דקות במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד.
• מגבירים מעט את מהירות המיקסר, מוסיפים מלח ולשים עוד 2 דקות עד לקבלת בצק אלסטי וגמיש.
• מוסיפים שוקולד מומס, ממרח שוקולד ושוקולד צ'יפס ולשים עוד 5 דקות עד שהם נטמעים בבצק והוא שוב אחיד.
• מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שהבצק מגדיל את נפחו ב-50%.

מעצבים ואופים:

• מחלקים את הבצק על משטח מקומח ל-7 חלקים במשקל של 180 גרם כל אחד. יוצרים מכל חלק כדור, מניחים על משטח עבודה מעט מקומח ומכסים במגבת מעט לחה. מניחים בצד ל-10 דקות.
• מעצבים כל כדור לכיכר צרה באורך של 15 ס"מ.
• מניחים קמח פולנטה בתבנית שטוחה ורחבה בעלת שוליים גבוהים יחסית.
• מברישים את גלילי הבצק במעט מים ומגלגלים אותם בפולנטה כך שיעטפו מכל הצדדים.
• מניחים את הכיכרות על תבניות אפייה מרופדת בנייר אפייה. שומרים על רווחים.
• בעזרת סכין חדה חורצים בכל כיכר 6-7 חריצים אלכסוניים בעומק של כ-3 מ"מ. מתפיחים כשעה עד שהכיכרות מגדילים את נפחם ב-50%.
• מחממים תנור ל-200 מעלות.
• אופים כ-15 דקות עד שהלחמים תופחים היטב ומפתחים קרום יחסית קשיח (במהלך הצינון הקרום יתרכך). מצננים לפני ההגשה.
הלחם במיטבו ביום ההכנה. אפשר להקפיא ולהפשיר לפני ההגשה.

המתכון באדיבות התוכנית "אין כמו בבית" של ערוץ אוכל עם מיקי שמו ומיכל הקטנה.

צילום: נופר בוגנים, ארט: קרן ברק

מיקסר בוש OptiMUM

בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM

הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.

ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.

הכירו את OptiMUM

תוצאות אפייה מושלמות עם תנורים מסדרה 8 של בוש

תוצאות אפייה מושלמות עם תנורים מסדרה 8 של בוש

סדרת התנורים החדשה של בוש מציעה עד 30 תכניות מוגדרות מראש, פירוליזציה לניקוי עצמי בכ-480 מעלות ועוד מגוון תכניות שיהפכו את חוויות האפייה שלכם למדהימה.

למידע נוסף על תנורים מסדרה 8