מיקי שמו מספר: עוגת הפרסבורגר הזאת הינה עוגה מוצלחת אצלנו כל השנה, אך לפני חג הפורים היא בכלל הצלחה מסחררת. אישית, אני תמיד אוהב לצרף אותה למשלוח המנות שלי.

עוגת פסבורגר

רשימת חומרים ל- 3 רולדות
לבצק :
2 חלמונים
240 מ"ל (1 כוס) חלב קר100
גרם (1/2 כוס) סוכר
1/4 כפית מלח100
גרם חמאה
500 גרם (1/2 3 כוסות+ כף) קמח רגיל25
גרם שמרים טריים1
כפית תמצית וניל איכותית

מלית פרג, שקדים וצימוקים:
270 גרם (3 כוסות) פרג טחון טרי
250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
1 כף דבש
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
50 גרם חמאה
גרידת תפוז/לימון מ-1/2 פרי
1/2 כוס שקדים מולבנים קצוצים גס
1/2 כוס צימוקים

אופן הכנה:
הכנת המלית:
מחממים בסיר על להבה בינונית חלב, סוכר, חמאה, גרידת הדרים ודבש עד לרתיחה. מסירים מן האש. מוסיפים את הפרג, שקדים וצימוקים ונותנים למלית להתקרר.

הכנת הבצק:
בקערת מיקסר עם "בוחש גיטרה" מערבלים חלמונים, חלב, סוכר וחמאה. לאחר 2 דקות מוסיפים את הקמח והשמרים ומערבלים עוד 3 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד ורך. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים לפחות לחצי שעה.

הכנת העוגות:
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ .
מורחים את המלית על 3/4 משטח הבצק ומגלגלים לרולדה.
בעזרת סכין יוצרים חריצים אלכסוניים במרחק ס"מ אחד מהשני.
מברישים בביצה טרופה ומתפיחים במשך חצי שעה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20 דקות

קרדיט תמונה: דן לב

מיקסר בוש OptiMUM

בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM

הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.

ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.

הכירו את OptiMUM