עוף ממולא באורז ורוטב

רשימת חומרים:
לעוף:
1 עוף שלם
2 בצלים חתוכים גס
1 ראש שום מקולף

לאורז:
2 כוסות אורז
4 כוסות מים
2 כפות שמן קנולה
1 כפית מלח

לרוטב עשבי התיבול:
1 צרור פטרוזיליה
עלים מופרדים מ-½ צרור אורגנו
עלים מופרדים מ-½ צרור נענע
½ כוס שמן זית
¼ כוס מיץ לימון

אישה משתמשת בבלנדר ידני של בוש ולידה מונח עוף מוכן לבישול

אופן הכנה:
מכינים אורז:
מטגנים מעט את האורז עם שמן הקנולה והמלח. מוסיפים את המים. כשהמים רותחים מעבירים את הסיר לאש קטנה ומכסים לגמרי ל-12 דקות. מכבים את האש ומניחים מגבת מעל המכסה ל-5 דקות נוספות.
מכינים רוטב עשבי תיבול:
מניחים בכלי את הפטרוזיליה, הנענע והאורגנו. טוחנים מעט. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון וממשיכים לטחון היטב.

אישה מורחת רוטב על עוף מוכן לאפייה

ממלאים את העוף:
לוקחים כוס אחת מהאורז המוכן. מערבבים אותה עם 2 כפות של רוטב עשבי התיבול. ממלאים את העוף היטב עם האורז המתובל (אם נשאר עוד מקום אפשר להוסיף עוד אורז מבושל).
את שאר האורז מפזרים בתבנית, מניחים מעל את שיני השום ואת הבצל. את העוף הניחו במרכז התבנית. שופכים את שאר רוטב עשבי התיבול על העוף – הרוטב אמור להגיע לשאר האורז בתבנית. מכסים עם נייר אפייה ורק לאחר מכן עם נייר כסף (וזאת על מנת למנוע מגע של העוף בנייר הכסף). אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעתיים.
מורידים את הכיסוי וממשיכים לצלות בתוכנית גריל עוד כ-20 דקות.
העוף יוצא רך ועסיסי אך שחום וקריספי מעל.

המתכון הופק בשיתוף אתר Foody. צילום: דרור עינב. סטיילינג: יעל מגן

חג פסח כשר ומושלם עם מוצרי בוש והמתכונים של מיקי שמו

חג פסח כשר ומושלם עם מוצרי בוש והמתכונים של מיקי שמו

בואו להכיר מגוון מתכונים מושלמים לכל ארוחה במהלך החג. קינוחים לליל הסדר, נשנושים בריאים לחול המועד ועוד מתכונים טעימים ללא גלוטן

בלנדר מוט Maxomixx של בוש

בלנדר מוט Maxomixx של בוש

קולע למטרה בכל משימת בישול רצינית. בעל עוצמה יוצאת דופן, לתוצאות מקצועיות בלחיצת כפתור

תוצאות אפייה מושלמות עם תנורי סדרת 8 של בוש

תוצאות אפייה מושלמות עם תנורי סדרת 8 של בוש

סדרת התנורים החדשה של בוש מציעה עד 30 תכניות מוגדרות מראש, פירוליזציה לניקוי עצמי בכ-480 מעלות ועוד מגוון תכניות שיהפכו את חוויות האפייה שלכם למדהימה.