פונדנט שוקולד לצד מיקסר של בוש

רשימת חומרים (לתבנית קפיצית בקוטר 18 ס"מ):
200 גרם שוקולד מריר 70%
100 גרם חמאה
60 מ"ל (¼ כוס) שמן גרעיני ענבים
4 ביצים בינוניות (מידה M)
5 חלמונים מביצים בינוניות
200 גרם (3/4 1 כוסות) אבקת סוכר
120 גרם (1 כוס + 2 כפות) אבקת שקדים
80 גרם (½ כוס + כף) קמח ללא גלוטן

להפתעה:
6-8 יחידות פרלין

פונדנט שוקולד על מעמד לבן

אופן הכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים קלות את תבנית האפייה.

מכינים את הפונדנט:
ממיסים שוקולד וחמאה בבן מארי, מוסיפים את שמן גרעיני הענבים ומערבבים.
במיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים את הביצים, החלמונים ואבקת הסוכר במהירות בינונית-גבוהה עד קבלת תערובת בהירה ואוורירית
מוסיפים כ-שליש מקציפת הביצים לתוך השוקולד המומס ומקפלים בעדינות לתערובת אחידה. לאחר השוואת המרקמים מוסיפים את יתרת הקציפה ומקפלים עד לאחידות.
מוסיפים לתערובת אבקת שקדים וקמח ללא גלוטן ובעזרת מרית מקפלים פנימה לתערובת אחידה.

מרכיבים את העוגה:
יוצקים את מסת השוקולד לתבנית, משקיעים את הפרלינים באופן שווה בתוך העוגה. אופים בתנור כ- 35 דקות בתנור, עד שהעוגה מתייצבת, אך לא מתייבשת מדי.
מגישים בטמפרטורת החדר, אפשר לשמור במקרר כמה ימים.

המתכון הופק בשיתוף אתר Foody. צילום: שניר גואטה. סטיילינג: יעל מגן

חג פסח כשר ומושלם עם מוצרי בוש והמתכונים של מיקי שמו

חג פסח כשר ומושלם עם מוצרי בוש והמתכונים של מיקי שמו

בואו להכיר מגוון מתכונים מושלמים לכל ארוחה במהלך החג. קינוחים לליל הסדר, נשנושים בריאים לחול המועד ועוד מתכונים טעימים ללא גלוטן

כותרת: בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM

בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM

הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.
ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.