מיקי שמו מספר שהבנות שלו משוגעות על בראוניז, ולכן כמעט תמיד יש במקרר קופסה עם הריבועים השחומים והמתוקים. כיוון שהן אוכלות מהם כל כך הרבה, הוא רצה לייצר גרסה בריאה ומיטיבה יותר המבוססת על תמרים, אגוזים ושקדים ומעט קקאו. למרות שהבראוניז אינן עוברות אפייה, הן נראות בדיוק כמו הדבר האמיתי. הטעם שונה (ומוצלח) והמרקם לח ועסיסי.
מתכון לרינג מלבני באורך 28 ס"מ. דרגת קושי: קל
רשימת חומרים:
75 גרם (3/4 כוס) אגוזי מלך שלמים
110 גרם (1 כוס ו- 1 כף) שקדים
45 גרם (4 כפות) אבקת קקאו מנופה
2 כפות זרעי צ'יה
קורט מלח ים
18 יחידות תמרים מסוג מג'הול מגולענים
4 כפות אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה:
• בקערת מעבד מזון שמים אגוזי מלך (שלמים), שקדים, זרעי צ'יה ומלח ים ומרסקים עד לקבלת תערובת הדומה לחול.
• מוסיפים תמרים מגולענים ומערבלים לקבלת תערובת במרקם בצקי.
• משטחים את התערובת בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה או בניילון נצמד ומפזרים אגוזי מלך קצוצים מעל. מדביקים אותם מעט לתערובת התמרים. מעבירים למקפיא לשעה לפחות.
• מוציאים את התבנית מהמקפיא, מחלצים את המשטח.
• בעזרת סכין חדה חותכים את המשטח לקוביות בגודל הרצוי (אני אוהב אותן קטנות). ושומרים בכלי אטום במקרר עד 5 ימים.
המתכון באדיבות התוכנית "אין כמו בבית" של ערוץ אוכל עם מיקי שמו ומיכל הקטנה.
צילום: נופר בוגנים, ארט: קרן ברק
MultiTalent – מעבד המזון החכם של בוש
מעבד המזון MultiTalent של בוש מסדרת MC8 הוא לא רק חכם. הוא גם חזק, עם מנוע עוצמתי של עד 1250W, קערה ענקית של 3.9 ליטר ומגוון אביזרים עצום לחיתוך קוביות, לקיצוץ סלטים, להקציף, לפרוס, לטחון, ללוש, לערבב ועוד מגוון יתרונות שיעשו לכם חיים קלים במטבח וישיגו עבורכם תוצאות מושלמות בכל מנה.