העוגה מורכבת ממספר רב של מצרכים, אולם תהליך הכנתה קל ופשוט. מיקי שמו קורא לה "זבת חלב ודבש", בגלל מגוון החומרים הרב שהיא מכילה, לרבות חלב, מיץ תפוחים ושקדים.
מתכון ל-2 עוגות בתבנית אינגליש קייק של 25/7 ס"מ
החומרים לעוגת דבש:
120 מ"ל חלב (½ כוס)
1 כפית קפה נמס
170 גרם דבש (½ כוס)
90 גרם סוכר דמררה (3/4 כוס)
120 גרם שמן קנולה (½ כוס)
2 ביצים בגודל L
100 מ"ל סיידר תפוחים (½ כוס)
2 כפות גבינה בטעם שמנת 5% שומן
245 גרם קמח לבן מנופה (3/4 1 כוסות)
½ שקית אבקת אפיה
קורט מלח
½ כוס שקדים פרוסים
החומרים לקרם הווניל המוקצף:
120 מ"ל חלב (½ כוס)
50 גרם סוכר (¼ כוס)
2 חלמונים
10 גרם קורנפלור (½ כף)
180 מ"ל שמנת מתוקה (3/4 כוס)
40 גרם אינסטנט פודינג (2 כפות)
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מכינים את העוגה:
1. מחממים את החלב וממיסים את הקפה הנמס בתוכו.
2. מעבירים את החלב החם לקערת המיקסר עם וו גיטרה. תוך כדי ערבול במהירות נמוכה מוסיפים את הדבש, סוכר הדמררה, השמן, הביצים, סיידר התפוחים וגבינה בטעם שמנת עד קבלת תערובת אחידה.
3. מנפים יחד קמח ואבקת אפייה. מוסיפים למיקסר ומערבלים עד לאחידות.
4. מוזגים ל-2 תבניות אפייה מלבניות במידות 25 ס"מ כל אחת (משומנות) ומפזרים מעל שקדים פרוסים.
5. אופים כ-50-45 דקות, עד שהעוגה מוכנה או עד שהקיסם שנועצים במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים.
6. מצננים היטב על גבי רשת.
מכינים את קרם הוניל:
1. יוצקים חלב לסיר בינוני יחד עם25 גרם סוכר, ומביאים לרתיחה.
2. טורפים חלמונים עם שארית הסוכר וקורנפלור לתערובת אחידה. יוצקים מצקת מהחלב החם לתערובת החלמונים ומערבבים היטב להשוואת טמפרטורות. יוצקים את כל התערובת לסיר וממשיכים לבשל על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד בעבוע קל.
3. מקררים את התערובת כשעה ומעבירים לקערת המיקסר.
4. מוסיפים לקערת המיקסר את השמנת המתוקה, האינסטנט פודינג וניל ותמצית וניל ומקציפים (עם בלון הקצפה) עד קבלת קציפה רכה. מעבירים לשקית זילוף עם פיית זילוף חלקה בקוטר 1 ס"מ, ומקררים עד למועד "ההרכבה".
מרכיבים ומגישים:
1. חוצים כל עוגה ל-2 חצאים שווים לאורך (כמו לסנדוויץ'), מזלפים את קרם הוניל בצורת עיגולים על החצי התחתון של כל עוגת מהעוגות ומכסים/ סוגרים בחלק העליון האפוי עם השקדים.
2. מעבירים למגש ומגישים. חג שמח!
המתכון באדיבות התוכנית "אין כמו בבית" של ערוץ אוכל עם מיקי שמו ומיכל הקטנה.
צילום: נופר בוגנים, ארט: קרן ברק
בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM
הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.
ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.