עוגת דבש טבעונית מרשימה וקלת הכנה . החשוב מכל טעימה להפליא ואינה שונה במרקמה מעוגת הדבש המוכרת וידועה . אני אוהב עוגות דבש אף יותר ביום – יומיים לאחר אפייתם . אני שדרגתי את טעמה של העוגה בגרידה מתפוז טרי שהפכה אותה למרעננת וקלילה. מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 18- 20 ס"מ .
רשימת מצרכים:
כוס וחצי מים – 300 מ"ל
חצי כוס סוכר – 100 גרם .
כוס סילאן טיבעי – 300 גרם.
2.25 כוסות קמח מנופה -320 גרם.
חצי שקית אבקת אפיה – 5 גרם
כפית אבקת סודה לשתייה -10 גרם
כפית קינמון מחוקה – 2 גרם
גרידה מתפוז בינוני
קורט מלח
קורט גינגר טחון
קורט אגוז מוסקט טחון
קורט הל טחון
3/4 כוס שמן קנולה – 150 מ"ל גרם.
תערובת מיקס אגוזים וקינמון :
50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
כף סוכר חום
כפית סוכר
חצי כפית קינמון טחון
אופן הכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות .
1. מחממים את המים , סוכר וסילאן לכ- 50 מעלות עד שהתערובת אחידה והסוכר נמס.
2. במיקסר עם בלון / בוחש הגיטרה מערבבים את שאר החומרים במשך כדקה במהירות בינונית עד לקבל תערובת פירורים ולפני קבלת בצק .
3. מוזגים למיקסר את תערובת הנוזלים ומערבבים במשך כ 2 דקות עד שהתערובת חלקה ואחידה .
4. מוזגים לתבנית קפיצית עגולה – "נון סטיק" למניעת הידבקות .
5. מפזרים מעל מתערובת "מיקס אגוזים וקינמון".
6. אופים כ 45-50 דקות או עד "מבחן הקיסם" שלאחריו הסכין יוצאת עם פירורים לחים .
7. מצננים ומגישים
8. ניתן לאחסן בכלי אטום עד כשבוע ימים במקום קריר ויבש.
גיוון:
ניתן להחליף את האגוזי המלך בשקדים, אגוזי פקאן, אגוזי לוז ועוד
ניתן לוותר על חלק מן התבלינים ואף להוסיף מעט ציפורן טחון
ניתן לצרף מעט חצאי תמרים מיובשים לתוך התערובת טרם האפיה
ניתן להוסיף חצי כוס שוקולד צ'יפס מריר