מיקי שמו עומד ומחזיק מיקסר אדום של בוש שעומד על שולחן, וליד קרש עץ עם מגש עץ ועליו עוגת תפוחים

תמיד בראש השנה סבתא שלי האלופה הייתה מכינה עוגת תפוחים של החיים, כזאת שמתאימה במיוחד אחרי ארוחה כבדה. בונוס להגיש לצד העוגה, גלידה וניל בהכנה ביתית

מצרכים:
לבצק:
בצק עלים קנוי ומופשר לילה לפני במקרר
רשימת חומרים למלית:
5 תפוחי עץ ( 550 גרם) קלופים ופרוסים מסוג גרנד סמיט
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
25 גר' חמאה
1 מקל וניל חצוי ומגורר
60 גרם (1/2 כוס) צימוקים לבנים

להברשה:
1 ביצה טרופה
לקישוט:
אבקת סוכר

אופן הכנה :
בסיר רחב ממיסים את החמאה ומקל הווניל, מכניסים את התפוחים ומבשלים כדקה עד שהתפוחים "נעטפים" בחמאה המומסת, מוסיפים את הסוכר ומערבבים, ממשיכים לבשל עוד כ 7-8 דקות עד שהתפוחי עץ מתרככים אך שומרים על צורתם, מורידים מן האש ומוסיפים את הצימוקים הלבנים ומצננים.

מעצבים ואופים:
מחממים תנור לחום 180 מעלות
מחלקים את הבצק על גבי משטח מעט מקומח ל- 2 חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 35X25 ס"מ, מניחים שליש מהמלית לאורך כל המלבן, חותכים באלכסון את שולי המלבן משני צידיו לפסים בעובי 2 ס"מ ובאורך 3 ס"מ ומקפלים פס בצק מצד ימין ופס בצק מצד שמאל וכך הלאה.
מניחים בתבניות האפייה מרופדות בנייר אפייה, מברישים בביצה, אופים 35-40 דקות עד להזהבה

גלידת וניל ביתית
רשימת חומרים:
240 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם סוכר
300 מ"ל חלב
מקל וניל חצוי ומגורר

אופן הכנה:
מחממים שמנת מתוקה, חלב, סוכר ומקל וניל על אש נמוכה עד שהסוכר נמס (לא מרתיחים).
מקררים לילה במקרר
מכניסים למכונת הגלידה למשך 30-40 דקות
מוציאים את הגלידה ומעבירים למקפיא.

מיקסר בוש מדגם OptiMUM. בקערית שלו יש בלילה וליד מצרכים ועזרי בישול

בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM

הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.

ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.