תמיד בראש השנה סבתא שלי האלופה הייתה מכינה עוגת תפוחים של החיים, כזאת שמתאימה במיוחד אחרי ארוחה כבדה. בונוס להגיש לצד העוגה, גלידה וניל בהכנה ביתית
מצרכים:
לבצק:
בצק עלים קנוי ומופשר לילה לפני במקרר
רשימת חומרים למלית:
5 תפוחי עץ ( 550 גרם) קלופים ופרוסים מסוג גרנד סמיט
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
25 גר' חמאה
1 מקל וניל חצוי ומגורר
60 גרם (1/2 כוס) צימוקים לבנים
להברשה:
1 ביצה טרופה
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן הכנה :
בסיר רחב ממיסים את החמאה ומקל הווניל, מכניסים את התפוחים ומבשלים כדקה עד שהתפוחים "נעטפים" בחמאה המומסת, מוסיפים את הסוכר ומערבבים, ממשיכים לבשל עוד כ 7-8 דקות עד שהתפוחי עץ מתרככים אך שומרים על צורתם, מורידים מן האש ומוסיפים את הצימוקים הלבנים ומצננים.
מעצבים ואופים:
מחממים תנור לחום 180 מעלות
מחלקים את הבצק על גבי משטח מעט מקומח ל- 2 חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 35X25 ס"מ, מניחים שליש מהמלית לאורך כל המלבן, חותכים באלכסון את שולי המלבן משני צידיו לפסים בעובי 2 ס"מ ובאורך 3 ס"מ ומקפלים פס בצק מצד ימין ופס בצק מצד שמאל וכך הלאה.
מניחים בתבניות האפייה מרופדות בנייר אפייה, מברישים בביצה, אופים 35-40 דקות עד להזהבה
גלידת וניל ביתית
רשימת חומרים:
240 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם סוכר
300 מ"ל חלב
מקל וניל חצוי ומגורר
אופן הכנה:
מחממים שמנת מתוקה, חלב, סוכר ומקל וניל על אש נמוכה עד שהסוכר נמס (לא מרתיחים).
מקררים לילה במקרר
מכניסים למכונת הגלידה למשך 30-40 דקות
מוציאים את הגלידה ומעבירים למקפיא.
בשבילי? רק אוטומט. מיקסר בוש OptiMUM
הכירו את ה-OptiMUM – מיקסר משולב מהסדרה החדשה שיכול לעצור בעצמו בדיוק כשהקצפת או בצק השמרים מוכנים.
ל-OptiMUM תוכניות אוטומטיות ייחודיות ללישה והקצפה אשר מבטיחות תוצאות מושלמות בכל פעם. חיישן ה- SensorControl Plus יודע לעצור לבד את פעולה ההקצפה או הלישה, בדיוק ברגע הנכון. וכל זה – בלחיצת כפתור פשוטה.